[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 179-167 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
عالی حسینی1 ، فاطمه چهار لنگ1 ، ابراهیم ستوده 1، مجتبی علیشاهی2 ، محمد مدرسی1
1- دانشگاه خلیج فارس
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (7870 مشاهده)

این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تغذیه­ای باکتری­های ­Lactobacillus plantarum ، Lactobacillus bulgaricus­ جدا شده از روده ماهی شیربت بر روی عملکرد ­رشد، بازماندگی و ­فلور­ میکروبی ­روده­ کپور ­معمولی ­انجام شد. 480 قطعه بچه ماهی کپور ­معمولی ­(با میانگین­ وزن اولیه 6±40 گرم)­ به طور تصادفی­ در 4 تیمار (با سه تکرار) تقسیم و­ با­ جیره های حاوی L. plantarum  (گروه 1)،­ Lactobacillus bulgaricus (گروه 2)، Lactobacillus casei (گروه 3) با تراکم 107×­5CFU/g   و­ جیره­ی ­فاقد ­مکمل ­پروبیوتیکی (شاهد)­ به مدت 60­ روز ­صورت دستی تغذیه شدند. جهت ­ارزیابی ­میزان ­حضور ­باکتری ­و ­تاثیر ­روی ­فلور­ میکروبی دستگاه گوارشی، تغذیه از روز­60 تا 75 با جیره­ی ­فاقد­ پروبیوتیک ­صورت­گرفت. در ­روز ­75 ­آزمایش ­ضریب ­رشد ویژه­ ماهی ­تغذیه ­شده­ با­ جیره­ی­ حاوی L. bulgaricus بطور­ معنی ­داری ­در­ مقایسه ­با­ گروه­ شاهد افزایش ­یافت ­(05/0P<). در ­روز­ 60­ و 75   آزمایش ضریب­ تبدیل ­غذایی ­ماهیان تغذیه ­شده­ با­ جیره­ی­ حاوی باکتریL. casei  ­بطور معنی ­داری ­نسبت­ به­ گروه­ شاهد پایین تر بود ­(05/0P<). از طرفی میزان ­بازدهی ­پروتئین و نرخ رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با این باکتری ها در زمان های مختلف ­آزمایش ­نسبت­ به ­گروه ­شاهد بالاتر بود. نتایج ارزیابی فلور باکتری دستگاه گوارش ماهیان ­نشان­داد ­مقدار­ Lactobacillus­ ­های ­روده ­در ­روز­30­ و60 آزمایش بطور ­معنی­داری ­در ­مقایسه ­با ­ماهیان گروه­ شاهد­ افزایش ­پیدا­ کرده است­ (05/0P<).­ در­ روز­30 آزمایش ­گروه­ 2 و 3 بیشترین مقدار­ باکتری Lactobacillus­ در­ مقایسه­ با­ گروه ­شاهد ­نشان­ دادند­ (05/0P<). ­درمجموع ­نتایج ­مطالعه حاضر ­نشان ­داد ­افزودن ­باکتری های ­Lactobacillus ­های جدا شده از روده ماهی شیربت ­در­­ جیره­­ی ماهی­کپور ­­معمولی­­ باعث­­ افزایش ­­جمعیت ­باکتری­های ­­سودمند ­­فلور­­ میکروبی ­روده گردیده و­ نهایتاً عملکرد ­رشد و تغذیه  این ­ماهی ­را­ بهبود ­می­بخشد.­

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس، رشد، فلور باکتریایی، کپور معمولی، ماهی شیربت
متن کامل [PDF 750 kb]   (1908 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/8/6 | پذیرش: 1395/6/20 | انتشار: 1395/6/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini A, Chaharlang F, Sotoudeh E, Alishahi M, Modaresi M. The effect of isolated Lactobacillus from gut of Barbus grypus on growth performance, survival and gut microflora of common carp (Cyprinus carpio). isfj 2016; 25 (3) :167-179
URL: http://isfj.ir/article-1-1438-fa.html

حسینی عالی، چهار لنگ فاطمه، ستوده ابراهیم، علیشاهی مجتبی، مدرسی محمد. اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (3) :167-179

URL: http://isfj.ir/article-1-1438-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 3 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4657