در این پژوهش اثر غلظتهای متفاوت آسکوربیک اسید بر روی شاخصهای رشد و بقای ماهیان انگشتقد کپور معمولی و همچنین تعیین مقادیر بهینه این ویتامین در شرایط پرورش انجام شد. برای این منظور بچهماهیان کپور با وزن متوسط 16/0 ± 85/6 گرم با جیره غذایی حاوی خوراک آغازین کپور (SFC) با 4 سطح مختلف از آسکوربیک اسید (mg/Kg 300،100،500، صفر) به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنی دار آماری وجود دارد (p<0.05)؛ اما در شاخص بازماندگی تفاوتی مشاهده نشد (p>0.05). ماهیانی که با خوراک SFC حاوی mg/Kg 300 آسکوربیک اسید (تیمار 2) تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول و ماهیان شاهد و تیمار 3 که با mg/Kg 500 آسکوربیک اسید تغذیه شدند، کمترین افزایش وزن و طول را نشان دادند (p<0.05). نتایج همچنین نشان داد بیشترین میزان شاخص رشد ویژه (SGR)، وزن مطلق (WG)، نرخ رشد روزانه (DGR)، درصد افزایش وزن بدن (BWi%) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (FCR) درتیمار 2 (با mg/Kg 300 آسکوربیک اسید) مشاهده گردید. تفاوتی در ضریب فولتون (CF) بین تیمارها دیده نشد(p>0.05). بنابر نتایج حاصله افزودن آسکوربیک اسید به میزان mg/Kg 300 موجب بهبود شاخهای رشد ماهیان انگشتقد کپور پرورشی گردید.
Hosseini Mshhadi S, Hedaiatifard M, Ghobadi S. The effect of Different Levels of Ascorbic acid on the Growth Performance and Survival of Fingerling Common Carp Cyprinus carpio. isfj 2017; 26 (1) :1-14 URL: http://isfj.ir/article-1-1522-fa.html
حسینی مشهدی سید حسین، هدایتی فرد مسعود، قبادی شایان. تاثیر غلظتهای مختلف آسکوربیک اسید بر شاخصهای رشد و بازماندگی بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی Cyprinus carpio. مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (1) :1-14
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است