1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، دانشکده ی علوم وفنون دریایی
چکیده: (6164 مشاهده)
امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن افزایش تقاضا برای دسترسی بیشتر به این مواد شده است. در این میان گوشت سفید آبزیان دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد و کلیه دست اندرکاران صنعت شیلات از جمله فعالان قسمتهای خصوصی و دولتی و هم چنین محققین این صنعت درصدد برآمدند تا با انجام فعالیت های جدید پژوهشی، از جمله تغذیه ی مناسب ،سبب بهبود و افزایش کیفیت آبزیان پرورشی گردند(صالحی، 1390). ماهیان پرورشی معمولاً به دو گروه ماهی های آب های سرد و ماهی های آب های گرم تقسیم می گردند که قزل آلا و ماهی های آزاد جزء گروه اول محسوب می شوند و تغذیه ی آبزیان پرورشی دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد(عمادی، 1387). طبق بررسی های انجام شده، تاکنون هیچ گونه فعالیتی تحت عنوان اثرات آرد هسته دانه انار بر روی رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان و ماهی های دیگر، در ایران و هیچ یک از کشورهای جهان انجام نگرفته است.البته طی تحقیقاتی که در آمریکا روی یک گوساله انجام گرفت، دانـشمندان آمـریکایی دریافتند که اثر عصاره ی انار (پلی فنل های موجود در آن) روی رشد، سلامتی و هضم بیشتر مواد غذایی و ایمنی آن تاثیرات مطلوب و مثبتی میگذارد(Olivera et al., 2010). انار با نام علمی Punicagranatum متعلق به خانواده ی Punicaceae و دارای ارزش غذایی فراوان، سرشار از ویتامین ها و مواد تحریک کننده ی اشتها می باشد. انار به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانین ها وآنتی اکسیدان ها است که به رشد و سلامت بیشتر کمک می کند(جدول 1)(ارفعیان، 1381).
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است