[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) ::
جلد 27 شماره 5 صفحات 82-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر شوری بر رشد، غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار
شیروان عنایتی* 1، آرش جوانشیر خویی2 ، غلامرضا رفیعی2 ، هادی پورباقر2 ، امیرعلی مرادی نسب3
1- سازمان شیلات ایران
2- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
3- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاس‌ماهیان دریای خزر- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (Areeo)، رشت، ایران
چکیده:   (3787 مشاهده)

جلبک sp. Dunaliella از شاخه جلبک­های سبز است که دارای پراکنش جهانی می­باشد و در آب­های ساحلی خلیج چابهار نیز به وفور گزارش شده است. از ویژگی­های منحصر به فرد این جلبک، قدرت سازش در شوری و دمای زیاد است. این جلبک در مقابل کمبود نیترات مقاوم است و در پاسخ به تنش­های محیطی با افزایش غلظت رنگدانه­ها خصوصاً رنگریزه بتاکاروتن و گلیسرول پاسخ می­دهد. هدف از این تحقیق، تاثیر فاکتور شوری بر نرخ رشد سلولی، میزان تولید و ذخیره­سازی کلروفیل و بتاکاروتن در جلبک Dunaliella sp.بود. در این پژوهش ضمن جداسازی و خالص­سازی جلبک sp. Dunaliella، تاثیر شوری­های مختلف (5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3 و 4 مولار کلرید سدیم) بر رشد و تکثیر جلبک، میزان تولید کلروفیل a، b و بتاکاروتن طی مدت چهار هفته مورد بررسی قرار گرفت. میزان تولید کلروفیل (a و b) و بتاکاروتن با اسپکتروفتومتری با کمک استون اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که جلبک  Dunaliella sp.در غلظت­های 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3 و 4 مولار کلرید سدیم قادر به رشد است؛ ولی بیشترین رشد و تکثیر سلولی و همچنین بیشترین میزان تولید بتاکاروتن این جلبک بین شوری­های 5/1 تا 2 مولار کلرید سدیم می­باشد (05/0p<). با افزایش رشد و تکثیر جلبک، میزان تولید کلروفیلa  و  bدر تمام شوری­ها افزایش یافت ولی به علت تولید بتاکاروتن، میزان غلظت این رنگریزه­ها کاهش نشان داد.
 

واژه‌های کلیدی: شوری، رشد، کلروفیل، جلبکsp. Dunaliella، خلیج چابهار، دریای مکران
متن کامل [PDF 1364 kb]   (1057 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/3/4 | پذیرش: 1397/10/12 | انتشار: 1397/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Enayati S, Javanshir Khoei A, Rafiee G, Pourbagher H, Moradinasab A. Effects salinity on growth, chlorophyll and β-carotene concentration in Dunaliella sp. isolated from Chabahar Gulf . isfj 2019; 27 (5) :71-82
URL: http://isfj.ir/article-1-1565-fa.html

عنایتی شیروان، جوانشیر خویی آرش، رفیعی غلامرضا، پورباقر هادی، مرادی نسب امیرعلی. تاثیر شوری بر رشد، غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (5) :71-82

URL: http://isfj.ir/article-1-1565-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645