[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 120-109 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پوشش کیتوزان همراه با ناتامایسین بر کیفیت تخم ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum) طی نگهداری در دمای یخچال
یاسین مطلبی1 ، سید مهدی اجاق* 1، عباسعلی مطلبی2 ، رضا صفری3
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
3- موسسه اکولوژی دریای خزر
چکیده:   (6094 مشاهده)

اثر پوشش کیتوزان (با وزن مولکولی متوسط) همراه با ناتامایسین بر کیفیت تخم ماهی سفید دریای خزر) Rutilus frisii (kutum (تیمار شده با نمک 4 درصد) طی نگهداری در دمای یخچال(1 ± 4 درجه سانتی گراد) در طی یک دوره 90 روزه مورد بررسی قرار گرفت. محلول کیتوزان 1% وزنی/حجمی و ترکیب کیتوزان-ناتامایسین(1% وزنی/حجمی-5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم تخم) برای پوشش استفاده شد. تیمار شاهد و تیمار های دارای پوشش در دوره های 0، 30، 60 و 90 روزه مورد ارزیابی شیمیایی (مجموع ازت فرار، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید)، میزان نمک باقیمانده وpH  قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پوشش کیتوزان در مقایسه با نمونه فاقد پوشش کیفیت نگهداری را افزایش داد. پوشش کیتوزان همراه با ناتامایسین نسبت به پوشش کیتوزان برای پارامترهای شیمیایی محافظت بهتری را فراهم نمود. میزان باقیمانده نمک برای تمام تیمار ها کمتر از 2 درصد مشخص شد. این نتیجه حاصل شد که ترکیب پوشش کیتوزان و ناتامایسین 10 میلی گرم بر هر کیلوگرم تخم زمان ماندگاری تخم ماهی سفید را افزایش داد.

واژه‌های کلیدی: ماهی سفید، کیتوزان، ناتامایسین، زمان ماندگاری
متن کامل [PDF 709 kb]   (1741 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1395/6/15 | پذیرش: 1395/11/12 | انتشار: 1395/11/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motallebi Y, Ojagh M, Motallebi A, Safari R. The effects of chitosan coating combined with natamycin on quality of salted kutum (Rutilus frisii kutum) roe during refrigerated storage. isfj 2017; 25 (4) :109-120
URL: http://isfj.ir/article-1-1634-fa.html

مطلبی یاسین، اجاق سید مهدی، مطلبی عباسعلی، صفری رضا. اثر پوشش کیتوزان همراه با ناتامایسین بر کیفیت تخم ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum) طی نگهداری در دمای یخچال. مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (4) :109-120

URL: http://isfj.ir/article-1-1634-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645