[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) ::
جلد 26 شماره 5 صفحات 93-85 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تاثیر دما، زمان و pH بر پایداری رنگدانه فیکوسیانین استخراج شده از جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis)
رضا صفری1 ، زینب رفتنی امیری* 1، رضا اسماعیل زاده کناری1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (7121 مشاهده)

فیکوسیانین رنگدانه آبی جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس بوده که دارای ویژگی­های آنتی اکسیدانی،  ضدسرطانی و ضدالتهابی می­باشد. در این مطالعه، پس از کشت اولیه جلبک اسپیرولینا در محیط کشت زاروک تغییر یافته و استخراج فیکوسیانین با آنزیم لیزوزیم، خالص­سازی نسبی فیکوسیانین ( با استفاده از سولفات آمونیوم 40 درصد) انجام شد. در نهایت، پایداری فیکوسیانین در قالب طرح کاملاً تصادفی بر پایه آزمایش فاکتوریل با در نظر گرفتن سه فاکتور دما در سه سطح 18- ، 4 و 10 درجه سانتی گراد، pH در سه سطح 5/4 ، 5/5 و 7 و زمان در سه سطح 15، 30 و 45 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. غلظت و خلوص فیکوسیانین به­ترتیب، در عصاره خام 815/1 و 825/0  میلی­گرم در میلی­لیتر در عصاره خالص­سازی شده 751/3 و 135/1 میلی­گرم در میلی­لیتر بود. نتایج حاکی از کاهش نسبی پایداری فیکوسیانین با افزایش زمان نگهداری در دماهای مورد بررسی بود. با این وجود، بیشترین پایداری فیکوسیانین در دمای 18- و سپس 4 درجه سانتی گراد با روند مشابه در دامنه  pH های مورد بررسی بوده است. با افزایش دمای نگهداری به 10 درجه سانتی گراد، پایداری فیکوسیانین خصوصا در 5/5pH= کاهش شدیدی داشته و جذب نوری آن در روز 30 به صفر رسید. بهترین شرایط جهت حداقل کاهش غلظت فیکوسیانین، 5/4pH=، دمای 18- درجه سانتی گراد و زمان 30 روز بود. با توجه به نتایج بدست آمده، امکان استفاده از فیکوسیانین در فراورده­های غذایی که در دمای یخچال و یا انجماد (فراورده های لبنی و بستنی) نگهداری می شوند وجود دارد.
 

واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا پلاتنسیس، رنگدانه فیکوسیانین، پایداری، پارامترهای محیطی
متن کامل [PDF 419 kb]   (4140 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1396/2/25 | پذیرش: 1396/11/1 | انتشار: 1396/11/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari R, Raftani Amiri Z, Esmaeilzadeh Kenari R. Evaluation of the effect of temperature, time and pH on stability of phycocyanin extracted from Spirulina platensis. isfj 2018; 26 (5) :85-93
URL: http://isfj.ir/article-1-1799-fa.html

صفری رضا، رفتنی امیری زینب، اسماعیل زاده کناری رضا. ارزیابی تاثیر دما، زمان و pH بر پایداری رنگدانه فیکوسیانین استخراج شده از جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (5) :85-93

URL: http://isfj.ir/article-1-1799-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 5 - ( 10-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645