[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 26، شماره 4 - ( 8-1396 ) ::
جلد 26 شماره 4 صفحات 23-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آسیب‌شناختی بخش پیشین روده بچه ماهیان تازه به تغذیه افتاده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف HUFA و PUFA (C18) جیره غذایی
سعید حاجی نژاد1 ، احمد ایمانی* 1، فرزانه نوری1 ، کوروش سروی مغانلو1
1- ارومیه، ایران
چکیده:   (5138 مشاهده)
عدم توازن در تغذیه اسیدهای چرب، حتی برای مدت کوتاه می­تواند کارایی لاروها را دستخوش تغییر سازد. در این مطالعه اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب HUFA و  PUFA (C18)جیره غذایی بر بافت روده لاروهای تازه به تغذیه افتاده ماهی قزل­آلای رنگین کمان بررسی شد. برای این منظور سطوح مختلف HUFA (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) در سطح 20 درصد PUFA (آزمایش نخست) و سطوح مختلفPUFA  (10، 30،20 و40 درصد) در سطح 8 درصد HUFA (آزمایش دوم) در جیره­های غذایی آزمایشی ایجاد و به تغذیه لاروها رسید. مدت زمان انجام آزمایش شش هفته بود. در پایان آزمایش، از هر تیمار بصورت تصادفی شش عدد ماهی انتخاب و قسمت آغازین روده کوچک آن­ها برای مطالعات بافت شناسی جدا گردید. با توجه از هم­گسیختگی و ریزش اپیتلیوم و حضور واکوئل­های چربی انتروسیت­های بخش پیشین روده بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان، می توان چنین بیان نمود که هرگاه میزان PUFA جیره غذایی 20 درصد باشد، برای جلوگیری از آثار نامطلوب چنین افزایشی (عموما به دلیل جایگزینی روغن ماهی با منابع ارزان­قیمت گیاهی) سطح HUFA جیره غذایی باید افزایش یابد و بهترین میزان آن در این مطالعه 2 درصد برآورد گردید. همچنین در آزمایش دوم (سطح HUFA 8 درصد چربی جیره غذایی)، با افزایش سطح PUFA تا 40 درصد چربی جیره غذایی، شاخص­های بافتی بهبود یافت. علاوه بر این، کمترین تعداد سلول­های جامی و در نتیجه بیشترین تعداد سلول­های جاذب در تیمارهای 3 و 6 قابل مشاهده بود. نتیجه آنکه در گروه­های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 20 درصد PUFA و 2 درصد HUFA یا 40 درصد PUFA و 8 درصد HUFA، تعداد واکوئل­های چربی کمترین بوده و اپیتلیوم طبیعی در بافت روده قابل مشاهده بود.
 
 
واژه‌های کلیدی: روده پیشین، HUFA، PUFA (C18)، بچه ماهیان تازه به تغذیه افتاده، Oncorhynchus mykiss
متن کامل [PDF 893 kb]   (1411 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/3/27 | پذیرش: 1396/8/14 | انتشار: 1396/8/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajinezhad S, Imani A, Noori F, Sarvi Moghanlou K. Histopathological study of proximal intestine of newly weaned rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fries fed with various dietary HUFA and PUFA (C18) levels. isfj 2017; 26 (4) :13-23
URL: http://isfj.ir/article-1-1823-fa.html

حاجی نژاد سعید، ایمانی احمد، نوری فرزانه، سروی مغانلو کوروش. بررسی آسیب‌شناختی بخش پیشین روده بچه ماهیان تازه به تغذیه افتاده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف HUFA و PUFA (C18) جیره غذایی . مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (4) :13-23

URL: http://isfj.ir/article-1-1823-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 4 - ( 8-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645