[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 2 - ( 4-1397 ) ::
جلد 27 شماره 2 صفحات 1-12 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت آب رودخانه قره‌سو اردبیل در محدوده کارگاه‌های پرورش ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان
مریم دلشاد، نصراله احمدی فرد ، بهروز آتشبار، مرتضی کمالی
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1221 مشاهده)

در این تحقیق کیفیت آب رودخانه قره‌سو در محدوده کارگاه‌های پرورش ماهی قزل آلای رنگین­کمان در قالب 4 ایستگاه شامل ایستگاه بالادست (به­عنوان ایستگاه شاهد)، ایستگاه بین کارگاهها، ایستگاه آخر مزارع و ایستگاه پایین دست به فاصله 4 کیلومتری از آخرین مزرعه  طی 6 ماه در فصل‌های زمستان 1394 و بهار 1395، هر 45 روز یکبار بررسی شد. هدف از این تحقیق بررسی پارامترهایی شامل دما، آمونیاک، قلیائیت، نیترات، نیتریت، هدایت الکتریکی، اکسیژن محلول، pH، مواد معلق و محلول آب در ایستگاههای مورد نظر بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان آمونیاک مربوط به ایستگاههای بین کارگاهها و پایین دست به ترتیب به مقدار 23/0±58/0 و 13/0±15/0 میلی­گرم بر لیتر به­دست آمد که به طور معنی­داری با هم تفاوت داشتند (05/0>p). همچنین میزان نیتریت در ایستگاه آخر مزارع به میزان 04/0±15/0 میلی­گرم بر لیتر به طور معنی­داری بالاتر از ایستگاههای دیگر بود (05/0>p). از نظر زمان نمونه­برداری حداکثر میانگین آمونیاک و نیترات به ترتیب در ماههای دی و اردیبهشت به­دست آمد. حداقل میزان قلیائیت، هدایت الکتریکی و نیتریت در خرداد ماه مشاهده شد که با سایر ماهها تفاوت معنی­داری داشتند (05/0>p). براساس آنالیز آماری PCA (تحلیل مولفه‌های اصلی) دما، اکسیژن محلول و قلیائیت بیشترین تاثیر مثبت و pH بیشترین تاثیرگذاری منفی را نشان دادند. با افزایش دما، میزان نیترات نیز در محیط افزایش داشت ولی برعکس افزایش آمونیاک در آب با کاهش دما در ارتباط بود. در تحلیل مولفه­های اصلی براساس همبستگی ایستگاه­ها با نتایج، اکثر فاکتورهای بررسی شده در ایستگاههای بین کارگاهها و پایین دست مقادیر بیشتری را از خود نشان دادند. در جمع­بندی می­توان گفت که خروجی پساب مزارع پرورش ماهی در ایستگاه­ بین کارگاهها بیشترین تاثیر را بر کیفیت آب نشان دادند.  
 

واژه‌های کلیدی: فیزیکوشیمیایی، کارگاه پرورش ماهی، قره‌سو، پساب، کیفیت آب
متن کامل [PDF 1206 kb]   (251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۶/۴/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Delshad M, Ahmadifard N, Atashbar B, Kamali M. Water quality survey of the Gharehsou River in Ardabil in the range of rainbow trout farms. isfj. 2018; 27 (2) :1-12
URL: http://isfj.ir/article-1-1829-fa.html

دلشاد مریم، احمدی فرد نصراله، آتشبار بهروز، کمالی مرتضی. بررسی کیفیت آب رودخانه قره‌سو اردبیل در محدوده کارگاه‌های پرورش ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (2) :1-12

URL: http://isfj.ir/article-1-1829-fa.html



دوره 27، شماره 2 - ( 4-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3796