[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 1 - ( 2-1397 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 39-51 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) غنی شده با روغن ماهی و روغن سویا همراه با ویتامین E بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)
فاطمه خدابنده، کوروش سروی مغانلو ، صابر خدابنده
استادیار دانشگاه ارومیه
چکیده:   (94 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر غنی سازی آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) با روغن ماهی و سویا همراه با ویتامینE  بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) بررسی شد. بدین منظور 1500 قطعه لارو با میانگین وزنی 2±51 میلی‌گرم به طور تصادفی در 15 مخزن توزیع گردیدند. سپس لاروها در قالب 5 تیمار آزمایشی با آرتمیای غنی نشده (گروه شاهد)، آرتمیای غنی شده با روغن سویا و 15 درصد ویتامین E، آرتمیای غنی شده با روغن سویا و 30 درصد ویتامین E،  آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و 15 درصد ویتامین E ییو آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و 30 درصد ویتامین E به مدت 17 روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش از هر تیمار 15 قطعه لارو جهت بررسی‌های بافت شناسی در محلول بوئن تثبیت شدند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری بافت‌شناسی کل دوره نشان داد، روغن ماهی و روغن سویا به عنوان عامل اصلی و موثر بر شاخص مساحت لایه پوششی زوائد پیلوریک بوده و غنی‌سازی آرتمیا با روغن ماهی و سویا موجب افزایش معنی‌دار (050P<) این شاخص نسبت به گروه شاهد گردید و تاثیر روغن ماهی بر مساحت لایه پوششی حدود دو برابر روغن سویا بود. ویتامین  Eعامل اصلی و موثر بر شاخص تعداد انتروسیت‌های زوائد پیلوریک بود، به طوری که افزایش ویتامین E موجب کاهش معنی‌دار (050P<) تعداد انتروسیت‌ها نسبت به گروه شاهد شد و در بالاترین مقادیر ویتامینE  کمترین تعداد انتروسیت‌ها مشاهده شد. در مجموع می‌توان نتیجه‌گیری کرد که غنی‌سازی آرتمیا با روغن ماهی با توجه به مقادیر ویتامین  Eمورد استفاده می‌تواند بر انتروسیت‌های زوائد پیلوریک تاثیر مثبت داشته و باعث بهبود تنظیم یونی در لارو تاسماهی ایرانی شود.
 
واژه‌های کلیدی: آرتمیا، روغن، ویتامین E، زوائد پیلوریک، تاسماهی ایرانی
متن کامل [PDF 1303 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۲/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khodabandeh F, Sarvi Moghanlou K, khodabandeh S. Effects of enrichment of Artemia franciscana with fish oil and soybean oil accompanied with vitamin E on the structure of pyloric caeca in Persian sturgeon larvae (Acipenser persicus) . isfj. 2018; 27 (1) :39-51
URL: http://isfj.ir/article-1-1846-fa.html

خدابنده فاطمه، سروی مغانلو کوروش، خدابنده صابر. تاثیر آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) غنی شده با روغن ماهی و روغن سویا همراه با ویتامین E بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (1) :39-51

URL: http://isfj.ir/article-1-1846-fa.html



دوره 27، شماره 1 - ( 2-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647