1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی 2- دانشگاه آزاد اسلامی گرگان 3- دانشگاه یوپی ام 4- دانشگاه جیرفت
چکیده: (4710 مشاهده)
تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر اسانس گیاه سیر(Allium sativum) در چهار سطح 0 (T0)، 10/0 (T1)،15/0 (T2) و 20/0 (T3) گرم اسانس سیر بر کیلوگرم جیره غذایی بر شاخصهای رشد و بقاء، شاخصهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو (Daniorerio) انجام گرفت. لاروها از زمان شروع تغذیه فعال به مدت 60 روز با جیرههای غذایی آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیرههایغذایی آزمایشی بطور معنیداریدر شاخصهای رشد و بقاء نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری قرار داشتند (05/0>p). بر طبق نتایج، کمترین میزان گلوکز (mg/dl 08/0±35/18) و کلسترول (mg/dl 06/0±55/3) درتیمار T3 مشاهده شد و دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0>p) در حالیکه بیشترین میزان پروتئین کل (g/dl 09/0±51/2) در تیمارهای T2 و T3 اندازهگیری شد که دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و تیمار T1 میباشد (05/0>p). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0>p)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0<p) . با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، افزودن اسانس گیاه سیر در جیره غذایی میتواند تأثیر مثبتی در ارتقاء وضعیت عمومی، شاخصهای رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو داشته باشد.
Matinfar A, Enayat Gholampour T, Shabi Kakroodi S, Fadaee Raienee M. Effects of garlic (Allium sativum) on growth indices and survival rate, some blood biochemical parameters and digestive enzymes of zebrafish (Danio rerio). isfj 2019; 27 (6) :143-149 URL: http://isfj.ir/article-1-1895-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است