1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران 2- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز، ایران
چکیده: (3807 مشاهده)
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر نایسین (1/0درصد) و سدیم لاکتات (1 درصد) بر روی ویژگیهای میکروبی و بیوشیمیایی432 نمونه برگر کپور نقرهای در بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده با چهار ترکیب بستهبندی معمولی (تیمار 1)، CO2 50% + O2 5% +N2 45% (تیمار 2)، CO2 45% + N2 55% (تیمار 3) و CO2 55% + N2 45% (تیمار 4) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 و با سه تکرار در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای بیوشیمیایی مورد بررسی شامل pH، TVB-N (بازهای نیتروژنی فرار)،TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (شاخص پراکسید)، FFA (اسیدهای چرب آزاد) و TVC (باکتریهای زنده کل) بودند. نتایج نشان داد با افزایش سطح دیاکسیدکربن و نیتروژن و کاهش سطح اکسیژن میزان شاخصهای بیوشیمیایی افزایش می یابد. میزان TVB-N، PVو FFA در انتهای دوره بین تیمارهای 3 و 4 اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0<p). همچنین بار میکروبی در تمام تیمارها به جز تیمار 4 در روز پانزدهم از حد مجاز (Log CFU/g 107) عبور کرد. نتایج میکروبی نشان داد که بهترین تیمار مربوط به تیمار چهارم با شش روز ماندگاری بیشتر نسبت به تیمار 1 بود.
Mesgaran N, Roomiani L. Effect of Nisin, Sodium Lactate and MAP packaging on the shelf life of Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix) Burger. isfj 2018; 27 (2) :91-103 URL: http://isfj.ir/article-1-1926-fa.html
مسگران نرگس، رومیانی لاله. اثر نایسین، سدیم لاکتات و بستهبندی اتمسفر تغییر یافته بر ماندگاری برگر کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (2) :91-103
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است