در این تحقیق دو عامل خونی شامل قند خون و هورمون کورتیزول و تغییرات آنها نسبت بهمقادیر مختلف شوری در ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio) مورد مطالعه قرار گرفتند. در 7 آکواریم 100 لیتری غلظت های، (آب معمولی) 0، 3، 6، 9، 12، 15 و 18 گرم در لیتر نمکطعام به آب معمولی اضافه شد و در هر کدام 16 ماهی کپور معمولی با اوزان مختلف 50 تا 90 گرم ریخته شد. در زمانهای بین 12 ساعت الی 96 ساعت، از خون ماهیان نمونه گیری بهعمل آمد و فاکتورهای مزبور سنجش شدند. نتایج نشان داد که با غلظت 18 گرم در لیتر،کلیه ماهیان در کمتراز 12 ساعت تلف شدند. قند خون ماهی کپور معمولی به شوری بالاحساسیت زیادی نشان داد و با افزایش شوری، از مقدار آن کاسته شد. در این تحقیقتغییرات میزان قند خون بین 5/13 تا 321 میلی گرم در دسی لیتر در نوسان بود. هورمونکورتیزول بین 10 تا 70 میکرو گرم در دسی لیتر متغیر بود و با افزایش شوری افزایشنشان داد
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است