[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) ::
جلد 27 شماره 3 صفحات 11-21 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش
حسین آدینه ، محمد هرسیج، عافیه ناظر
استادیار دانشگاه گنبد کاووس
چکیده:   (356 مشاهده)
یکی از اهداف صنعت آبزی‌‌پروری، افزایش تولید ماهی با کمترین میزان استرس ناشی از ترشح آمونیاک است. گیاه یوکا (Yucca schidigera) از ساپونین‌‌های استروئیدی، پلی‌‌ساکاریدها و پلی‌‌فنل‌‌ها تشکیل شده است که فعالیت فلور روده را برای بهبود فرآیند گوارش افزایش می‌‌دهد، همچنین ظرفیت جذب زیادی برای ترکیبات مضر فرار مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد، تغذیه ماهی کپور (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش به‌‌مدت 60 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار T1 (شاهد، جیره بدون عصاره)، تیمارهای T2، T3 و T4 (به‌‌ترتیب جیره حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره یوکا) بود. در قالب طرح کاملاً تصادفی، تعداد 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 04/0±40/2 گرم و طول 05/0±47/5 سانتی‌‌متر در 12 تانک 40 لیتری ذخیره‌‌سازی شد. سطوح مختلف عصاره بر روی غذای تجاری اسپری و در 4 نوبت روزانه مصرف شد. وزن نهایی در تیمار T4 در مقایسه با شاهد (T1) و سایر تیمارهای آزمایشی (T2 و T3) به طور معنی‌‌داری بالاتر بود (05/0p<). بطور مشابه، ضریب تبدیل غذایی (37/0±01/2) و نسبت کارایی پروتئین (01/0±17/0) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد (بترتیب 31/0±71/2 و 01/0±14/0) بهتر بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه اختلاف معنی‌‌دار آماری بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که کمترین مقدار پروتئین و بیشترین مقدار چربی در تیمار T4  بترتیب  63/2±87/62 درصد و 55/1±29/26 درصد بدست آمد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده توصیه شده برای ماهی کپور بود. تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کمترین مقدار آمونیاک و بیشترین مقدار نیترات در محیط آبی پرورش را داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که، استفاده از عصاره یوکا می‌‌تواند سبب بهبود وضعیت رشد، تغذیه، ترکیبات لاشه و همچنین کیفیت آب محیط پرورش ماهی کپور معمولی شود.
واژه‌های کلیدی: ماهی کپور، عصاره یوکا، پارامترهای رشد، ترکیبات لاشه، کیفیت آب
متن کامل [PDF 885 kb]   (196 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adineh H, Harsij M, Nazer A. Effects of Yucca schidigera extract on the growth performance, feed efficiency, body composition of Common Carp (Cyprinus carpio, Linnaeus 1758) and culture water quality. isfj. 2018; 27 (3) :11-21
URL: http://isfj.ir/article-1-2014-fa.html

آدینه حسین، هرسیج محمد، ناظر عافیه. تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (3) :11-21

URL: http://isfj.ir/article-1-2014-fa.html



دوره 27، شماره 3 - ( 5-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3755