[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) ::
جلد 27 شماره 4 صفحات 24-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات جغرافیایی - فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان
محمود حافظیه* 1، شهلا جمیلی1 ، شهرام دادگر1
1- سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (5683 مشاهده)

در این پژوهش ترکیبات خیار دریایی غذایی گونه Holothuria leucospilota آبهای جنوب کشور که از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان تا بخش های انتهایی استان بوشهر به تفکیک پاییز و زمستان سال 1395 و بهار و تابستان سال 1396 که با عملیات غواصی جمع آوری گردیده بود، آنالیزگردید. برای این منظورابتدا ازهراستان یک ایستگاه با طول و عرض جغرافیایی مشخص انتخاب و در وسط هر فصل با سه تکرار و درهر تکرار 3 نمونه برداشت گردید. نمونه‌‌های هر تکراربه تفکیک هر فصل با هم چرخ شده و ترکیبات تقریبی آنها شامل رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر بر اساس روش های استاندارد اندازه‌‌گیری گردید. نتایج نشان داد که این خیار دریایی از نظرمحتوای پروتئین دارای سطوح نسبتاً بالا می‌باشد و در استان هرمزگان در فصل تابستان بالاترین درصد پروتئین (p<0.05) در پیکره  خیار دریایی بدست آمد (69/3±15).  کمترین درصد پروتئین در نمونه‌‌های استحصالی از استان بوشهر طی فصول پاییز  (73/1±10) و زمستان  (8/1±10)  بدست آمد. یکی از دلایلمیزان  پروتئین بالای خیار دریایی صید شده در فصل تابستان استان هرمزگان، دمای آب بالاتر و میزان  کلروفیل a بیشتر آن در مقایسه با فاکتورهای مشابه در فصل تابستان در دو استان دیگر می‌باشد. بیشترین درصد رطوبت از خیارهای دریایی حاصل از صید در زمستان در دو استان سیستان و بلوچستان  (43/7±1/86) و استان بوشهر (43/8±1/86) بدون اختلاف معنی‌‌دار بدست آمد، حال آنکه کمترین درصد رطوبت مربوط به نمونه‌‌های صید شده  از استان هرمزگان طی فصل تابستان(63/5±1/81) بود (p<0.05). بالاترین درصد چربی در نمونه‌‌های فصل زمستان استان سیستان و بلوچستان (08/0±29/0) و کمترین درصد چربی در نمونه‌‌های استان هرمزگان طی فصل تابستان (02/0±12/0) بدست آمد (p<0.05) و بالاترین درصد خاکستر در نمونه‌‌های صید شده فصل زمستان استان بوشهر (24/0±1/3) و کمترین آن مربوط به  خیار دریایی فصل زمستان استان هرمزگان (24/0±08/2) بود (p<0.05). به طور کلی، نمونه‌‌های استحصالی از هرمزگان در تابستان می‌تواند از شاخص قیمت بالاتری برخوردار باشد.

واژه‌های کلیدی: ترکیبات تقریبی، خیار دریایی، دریای عمان و خلیج فارس، فصول مختلف
متن کامل [PDF 1044 kb]   (1306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/1/5 | پذیرش: 1397/8/13 | انتشار: 1397/8/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hafezieh M, Jamili S, Dadgar S. Changes of sea cucumber (Holothruia leucospilota) proximate composition during geographical- seasonal variation in the Persian Gulf and Oman sea waters. isfj 2018; 27 (4) :13-24
URL: http://isfj.ir/article-1-2025-fa.html

حافظیه محمود، جمیلی شهلا، دادگر شهرام. بررسی تغییرات جغرافیایی - فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (4) :13-24

URL: http://isfj.ir/article-1-2025-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645