1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده: (4180 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف آنزیم فیتاز و سبوس گندم بر برخی شاخص رشد و عملکرد جذب فسفر در بچه ماهیانکپور معمولیدر مدت 60 روز بررسی شد. تعداد 180 عدد بچه ماهی کپور معمولی (وزن 1±20 گرم) در 6 گروه آزمایشی شامل گروه شاهد بدون هرگونه افزودنی (جیره پایه)، تیمار 1 (جیره پایه+ IU/Kg2000 آنزیمفیتاز)، تیمار 2 (جیره پایه+ IU/Kg4000 آنزیمفیتاز)، تیمار 3 (جیره پایه+ g/kg 20 سبوس گندم)، تیمار 4 (جیره پایه+ g/kg 40 سبوس گندم) و تیمار 5 (جیره پایه+ IU/Kg2000 آنزیمفیتاز+ 20 گرم بر کیلوگرم سبوس گندم) بصورت تصادفی تقسیم شدند. بیشترین درصد افزایش وزن بدن (76/4±02/150 گرم)، بیشترینضریب رشد ویژه (19/0±65/0 درصد) و بیشترین ضریب چاقی (26/0±20/3 درصد) در تیمار 5 مشاهده شد (05/0p<). درحالیکهپایینترین ضریب تبدیل غذایی (70/0±53/2) در تیمار 5 مشاهده شد (05/0p<). همچنین، بیشترین مقدار فسفر استخوان در تیمار 5 (ppm 003/0±54/2) ثبت شد (05/0p<). نتایج نشان داد که استفاده از 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم آنزیم فیتاز و 20 گرم بر کیلوگرم سبوس گندم در جیره غذایی باعث بهبود عملکرد شاخصهای رشد و جذب فسفر در استخوان بچه ماهیان کپور معمولی میشود.
Mohammadi N, Hosseini Shekarabi S P, Shamsaie Mehrgan M. Effect of dietary phytase and wheat bran on some growth performances and phosphorus absorption function of common carp (Cyprinus carpio) fry. isfj 2018; 27 (3) :75-83 URL: http://isfj.ir/article-1-2036-fa.html
محمدی نگار، حسینی شکرابی سید پژمان، شمسایی مهرجان مهدی. تأثیر آنزیم فیتاز و سبوس گندم موجود در جیره غذایی بر برخی شاخصهای رشد و عملکرد جذب فسفر در بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (3) :75-83
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است