[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) ::
جلد 27 شماره 5 صفحات 1-9 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره‌ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه‌های سرمی بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)
زینب نجفی، حسین اورجی ، سکینه یگانه، عبدالصمد کرامت امیرکلایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (682 مشاهده)
این پژوهش به منظور بررسی اثرات عصاره­ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه­های سرمی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. در این راستا تعداد 240 عدد بچه ماهی با میانگین وزن2/0±36/8 گرم در حوضچه‏های پلاستیکی 100لیتری در 4 تیمار غذایی به ترتیب شامل، صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 درصد عصاره در کیلوگرم جیره با سه تکرار  به مدت 60 روز تغذیه شدند. اندازه­گیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب در طول دوره پرورش انجام شد. نتایج فاکتورهای رشد (وزن نهایی، شاخص رشد ویژه و رشد روزانه) و کارایی تغذیه (ضریب تبدیل غذا و کارایی پروتئین) در انتهای دوره پرورش نشان داد، تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی 1 درصد عصاره­ی الکلی یونجه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری بهبود یافته بود (05/0p<). همچنین افزایش مقدار چربی لاشه در تیمار 1 درصد عصاره مشاهده شد، ضمن اینکه اختلاف معنی­داری با گروه­ شاهد ملاحظه گردید (05/0p<). بررسی فراسنجه­های سرمی نشان داد، بین ماهیان تغذیه شده با عصاره­ی الکلی یونجه و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<) بطوریکه کمترین مقدار کلسترول و تری­گلیسرید و بیشترین سطح پروتئین در گروه 5/1 درصد عصاره مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار گلوکز را تیمار شاهد به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می‏توان اذعان نمود، افزودن عصاره الکلی یونجه به میزان 1 تا حداکثر 5/1 درصد جیره، می­تواند عملکرد رشد و فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم خون بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین کمان را بهبود بخشد.
 
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین کمان، عصاره الکلی یونجه، عملکرد رشد، فراسنجه‌های سرمی
متن کامل [PDF 557 kb]   (180 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۷/۲/۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi Z, Ouraji H, Yeganeh S, Keramat A. The effect of alfalfa (Medicago sativa) alcoholic extract on growth performance, feed intake, body composition and blood biochemical parametersof rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj. 2019; 27 (5) :1-9
URL: http://isfj.ir/article-1-2046-fa.html

نجفی زینب، اورجی حسین، یگانه سکینه، کرامت امیرکلایی عبدالصمد. تأثیر عصاره‌ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه‌های سرمی بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss) . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (5) :1-9

URL: http://isfj.ir/article-1-2046-fa.html



دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3844