[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) ::
جلد 27 شماره 4 صفحات 35-25 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات بافت دستگاه گوارش گورخر ماهی (Danio rerio) تغذیه شده با جیره حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum)
محسن شهریاری مقدم* 1، احسان احمدی فر1
1- دانشگاه زابل
چکیده:   (5936 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسی اثرات استفاده از جیره حاوی اسانس زیره‌‌سبز (Cuminum cyminum) بر بافت روده و کبد گورخر‌‌ماهی انجام شد. اسانس زیره سبز در دو غلظتmg/kg  500  و 1000  به جیره ماهیان اضافه و در پایان دوره پرورش (۸ هفته) مطالعات بافت‌شناسی انجام شد. نتایج نشان داد ارتفاع ویلی‌‌ها، عرض ‌‌ویلی‌‌ها، نسبت توسعه لایه مخاطی به سروزی، قطر هسته و اندازه هپاتوسیت‌ها، در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی اسانس نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود، در حالیکه عرض کریپت‌‌ها نسبت به شاهد کاهش نشان داد. در ماهیان پرورش یافته با جیره حاوی mg/kg 1000 اسانس تعداد سلول‌‌های گابلت نسبت به ماهیان شاهد بیشتر شده بود، در حالیکه در تیمار حاوی غلظت کمتر اسانس، تعداد این سلول‌‌ها نسبت به تیمار شاهد کمتر بود. به ‌‌رغم مشاهده تغییرات مشخص در شاخص‌‌های اندازه‌‌گیری شده، تنها قطر سلول‌‌های کبدی در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی غلظت بالای اسانس با سایر تیمار‌‌ها اختلاف معنی‌‌داری نشان دادند و اندازه این سلول‌‌ها در ماهیان این تیمار نسبت به سایر تیمار‌‌ها بزرگتر بود. به طور کلی با توجه به افزایش نسبت توسعه لایه مخاطی به سروزی و همچنین کاهش تعداد سلول‌‌های گابلت در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی mg/kg 500 اسانس زیره سبز، بنظر می‌رسد استفاده از غلظت‌‌های پایین اسانس در جیره می‌‌تواند منجر به بهبود ویژگی‌‌های هیستولوژیک دستگاه گوارش گورخر ماهی شود.
واژه‌های کلیدی: روده، زیره سبز، سلول گابلت، گورخر‌ماهی، هپاتوسیت
متن کامل [PDF 1178 kb]   (1172 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1397/2/10 | پذیرش: 1397/8/13 | انتشار: 1397/8/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahriari Moghadam M, Ahmadifar E. The gastrointestinal histological changes in zebra fish (Danio rerio) fed with cumin (Cuminum cyminum) essential oils. isfj 2018; 27 (4) :25-35
URL: http://isfj.ir/article-1-2050-fa.html

شهریاری مقدم محسن، احمدی فر احسان. بررسی تغییرات بافت دستگاه گوارش گورخر ماهی (Danio rerio) تغذیه شده با جیره حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (4) :25-35

URL: http://isfj.ir/article-1-2050-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 4 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645