[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) ::
جلد 27 شماره 5 صفحات 103-113 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر لسیتین سویا بر شاخص‌‌های رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی و ریخت‌‌سنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius)
رضوانه جنابی حق پرست، کوروش سروی مغانلو ، محمود محسنی، احمد ایمانی
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (382 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر لسیتین سویا بر شاخص‌‌های رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی و ریخت‌‌سنجی ‌‌روده پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر انجام شد. برای این منظور تعداد 90 عدد ماهی آزاد (10±350گرم) بصورت تصادفی در سه تیمار (هر کدام با 3 تکرار) تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) با غذای پایه مرکز، گروه دوم غذای پایه به همراه 12% روغن سویا، گروه سوم غذای پایه بعلاوه 6% روغن سویا و 6% لسیتین به مدت 90 روز تغذیه شدند. شاخص افزایش وزن بیانگر برتری آماری تیمار 3 نسبت به تیمارهای شاهد و 2 بود. همچنین شاخص ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 3 فقط با تیمار شاهد اختلاف معنی‌‌داری داشت (05/0p). رطوبت لاشه ماهیان تیمارهای 2 و 3 با شاهد دارای اختلاف معنی‌‌داری بود (05/0p)، ولی در محتوای پروتئین و چربی بین تیمارها اختلاف معنی‌‌داری نداشت (05/0<p). همچنین اختلاف معنی‌‌دار بین تیمارهای 2 و 3 از لحاظ میزان انرژی خام وجود داشت (05/0p). فعالیت آنزیم‌‌‌‌های گوارشی (پروتئاز، لیپاز و آمیلاز) ماهیان تیمار 3 با تیمارهای دیگر اختلاف معنی‌‌داری داشت (05/0p). همچنین، ضخامت اپیتلیوم و عضله خارجی روده در تیمارهای 2 و 3 بطور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود (05/0p). نتیجه آنکه، افزودن 6% لسیتین سویا به جیره غذایی ماهی آزاد موجب بهبود رشد و برخی فراسنجه‌‌های فیزیولوژیک گردید.


واژه‌های کلیدی: لسیتین، رشد، آنزیم‌های گوارشی، ریخت‌سنجی روده، ماهی آزاد دریای خزر
متن کامل [PDF 755 kb]   (61 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jenabi Haghparast R, Sarvi moghanlou K, Mohseni M, Imani A. Effect of soybean lecithin on growth indices, body composition, digestive enzymes activities and intestinal histomorphometery of Caspian Salmon (Salmo trutta caspius). isfj. 2019; 27 (5) :103-113
URL: http://isfj.ir/article-1-2068-fa.html

جنابی حق پرست رضوانه، سروی مغانلو کوروش، محسنی محمود، ایمانی احمد. اثر لسیتین سویا بر شاخص‌‌های رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی و ریخت‌‌سنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius) . مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (5) :103-113

URL: http://isfj.ir/article-1-2068-fa.html



دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3844