1- موسسه تحقیقات علوم دامی 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی
چکیده: (2749 مشاهده)
در یک قرن گذشته، از فرآوردههایی مانند پودر و روغن ماهی، سیلاژ ماهی و غیره در خوراک دام استفاده شده است. کشور ما از چند دهه گذشته از واردکنندگان پودر ماهی بوده و هست و برای افزایش تولید داخلی و کاهش واردات، تلاشهای بسیاری انجام شده است. مطالعات گسترده برای استفاده از ماهیان میانزی ریز (فانوسماهیان) در دریای عمان از جملهی این کوششها بوده است. فانوسماهیان از ذخایر بکر و دست نخوردهای هستند که برای استفاده از آنها جهت مصرف انسانی و خوراکدام پژوهشهای زیادی انجام شده است. توسعه نیافتن صید و فرآوری فانوسماهیان در ایران- با توجه به حجم سرمایهگذاریهای انجام شده- دلایل مختلفی از جمله شناخت ناکافی از این ماهیان دارد. این مقاله با مرور آخرین یافتههای پژوهشی، ضمن معرفی این آبزی و بیان ویژگیهای پروتئین و چربی آن، به ضرورت استفاده از آن در خوراک دام و مصرف انسانی میپردازد.
Shaviklo A, Moradi Y. Supplying nutritional needs of livestock and humans from lanternfishes . isfj 2019; 28 (4) :89-101 URL: http://isfj.ir/article-1-2070-fa.html
شویک لو امیررضا، مرادی یزدان. تامین نیازهای تغذیهای دام و انسان از فانوسماهیان. مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (4) :89-101
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است