[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 1 - ( 1-1398 ) ::
جلد 28 شماره 1 صفحات 131-143 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخصهای رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Spaidentex hasta)
اسمعیل پقه، جاسم غفله مرمضی، ناصر آق، فرزانه نوری، ابوالفضل سپهداری، منصور طرفی موزان زاده
مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی - گرگان
چکیده:   (307 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات چهار سطح لسیتین سویا (0، 3، 6 و 9 درصد جیره) در جیره غذایی با سطوح پروتئین و انرژی یکسان (50 درصد پروتئین و kj/g 18/5 انرژی) بر شاخص‌های رشد، تغذیه‌ای و خونی بچه ماهیان صبیتی (Sparidentex hasta) با وزن اولیه 0/16 ± 37/90 گرم انجام گرفت. پس از پایان دوره 56 روزه پرورش ، نتایج نشان داد با افزایش مقدار لسیتین از صفر تا 6 درصد شاخص‌های رشد افزایش یافته ولی با افزایش سطح لستین جیره غذایی از 6 به 9 درصد از مقادیر شاخص‌های رشد کاسته شد. بیشترین مقادیر در شاخص‌های میانگین وزن نهایی (2/99 ± 86/19 گرم)، میانگین افزایش وزن (3/06 ± 48/41 گرم و ضریب رشد ویژه (SGR) (0/07 ± 1/47) در تیمار جیره غذایی 6 درصد لسیتین بدست آمد که این مقادیر با مقادیر بدست آمده در جیره شاهد اختلاف معنی‌دار داشت (P <0.05). شاخص‌های بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده و فاکتورهای خونی مورد مطالعه در تیمارهای مختلف تغییر معنی داری نداشتند (P>0.05). نتایج این تحقیق نشان داد، استفاده از لسیتین سویا در سطح 6 درصد در ترکیب جیره غذایی بچه ماهیان صبیتی جهت بهبود شاخص های رشد این گونه مناسب است.
واژه‌های کلیدی: لسیتین سویا، صبیتی، رشد، فاکتورهای خونی
متن کامل [PDF 656 kb]   (60 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۲/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pagheh E, G. Marammazi J, Agh N, Nouri F, Sepahdari A, Torfi Mozanzadeh M. Effects of dietary soybean lecithin on growth performance, feed utilization and hematological parameters of juvenile sobaity seabream (Sparidentex hasta). isfj. 2019; 28 (1) :131-143
URL: http://isfj.ir/article-1-2099-fa.html

پقه اسمعیل، غفله مرمضی جاسم، آق ناصر، نوری فرزانه، سپهداری ابوالفضل، طرفی موزان زاده منصور. تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخصهای رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Spaidentex hasta). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (1) :131-143

URL: http://isfj.ir/article-1-2099-fa.html



دوره 28، شماره 1 - ( 1-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3877