[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 2 - ( 4-1398 ) ::
جلد 28 شماره 2 صفحات 71-83 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره‌‌ی غذایی بر برخی فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان
شقایق جواهردوست، سکینه یگانه، عبدالصمد کرامت امیرکلایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (423 مشاهده)
هدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌وسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد جیره برای مرحله‌ی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچه‌‌ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم به‌صورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیره‌‌های مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه ‌‌شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتور‌های خونی (تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول سفید، MCV، MCH و MCHC)، فاکتور‌های بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان نداد (05/0<P). کمترین مقدار هماتوکریت در تیمار 1 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تری‌‌گلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌‌دار نشان ‌داد، به‌‌طوری‌‌که با افزایش میزان ‌پروتئین آبکافت‌شده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کم‌‌ترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر می‌‌رسد استفاده از پروتئین آبکافت ‌‌شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان می‌‌تواند بر برخی فاکتور‌‌های خونی و سرمی بیان‌‌شده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین آبکافتی، قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، ایمنی، سلامت.
متن کامل [PDF 760 kb]   (90 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۲/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javaherdoust S, Yeganeh S, Keramat Amirkolaie A. Effects of dietary rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) viscera protein hydrolysate on some hematological and blood serum biochemical parameters of rainbow trout juvenile. isfj. 2019; 28 (2) :71-83
URL: http://isfj.ir/article-1-2107-fa.html

جواهردوست شقایق، یگانه سکینه، کرامت امیرکلایی عبدالصمد. اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره‌‌ی غذایی بر برخی فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (2) :71-83

URL: http://isfj.ir/article-1-2107-fa.html



دوره 28، شماره 2 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3961