با توجه به تاثیر افزایش مصرف سرانه آبزیان بر سلامت جامعه، آگاهی از فواید آبزیان و ارزش تغذیهای آنها برای پیشگیری و درمان برخی از بیماریها بسیار اهمیت دارد. بررسی آگاهی دانشجویان شیلات از فواید و ارزش غذایی آبزیان، خواهد توانست سطح آگاهی و آموزههای آنان را جهت ترویج مصرف آبزیان در خانوار و جامعه شغلی آتی آنان بسنجد. در سال 1396 با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات دانشجویان دو دانشگاه در خصوص محتوای چربی و پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، دلایل مصرف ماهی و اثرات درمانی مصرف آبزیان از دیدگاه آنان جمعآوری شد. پس از تجزیه و تحلیل آماری به روش کایدو و فریدمن، با امتیازدهی به پاسخهای صحیح، نتایج نشان داد مصرف سرانه خانوار دانشجویان 3/23 کیلوگرم بوده است و 4/64 درصد دانشجویان پس از قبولی در رشته خود نتوانستهاند بر مصرف ماهی خانوارهای خود تأثیر بگذارند. ازنظر آنان ید غنیترین عنصر موجود در آبزیان است که برای پیشگیری از گواتر مناسب است و به ترتیب از دیدگاه آنان مصرف آبزیان در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، آلزایمر و سرطان مؤثر میباشد. با میانگین امتیاز 53/7 و امتیاز حداکثر 18 به میزان 4/16 درصد نمونه از فواید آبزیان آگاهی داشتند. بنابراین تحقیق، لزوم توجه به آموزش جدیتر و توجه بیشتر به فواید و ارزش غذایی آبزیان در سرفصل دروس رشته شیلات را آشکار میسازد تا آنان مروجین بهتری برای مصرف ماهی بین مردم و خانوادههای خود باشند.
Adeli A, Mirbagheri V. Estimation of awareness of fisheries students with regarding to benefits
of fish consumption
. isfj 2019; 27 (6) :79-91 URL: http://isfj.ir/article-1-2113-fa.html
عادلی افشین، میرباقری وثیقه السادات. سنجش آگاهی دانشجویان رشته شیلات نسبت به فواید مصرف آبزیان. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (6) :79-91
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است