[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 27، شماره 6 - ( 12-1397 ) ::
جلد 27 شماره 6 صفحات 91-79 برگشت به فهرست نسخه ها
سنجش آگاهی دانشجویان رشته شیلات نسبت به فواید مصرف آبزیان
افشین عادلی* 1، وثیقه السادات میرباقری1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (4049 مشاهده)
با توجه به تاثیر افزایش مصرف سرانه آبزیان بر سلامت جامعه، آگاهی از فواید آبزیان و ارزش تغذیه‌‌ای آنها برای پیشگیری و درمان برخی از بیماری‌‌ها بسیار اهمیت دارد. بررسی آگاهی دانشجویان شیلات از فواید و ارزش غذایی آبزیان، خواهد توانست سطح آگاهی و آموزه‌‌های آنان را جهت ترویج مصرف آبزیان در خانوار و جامعه شغلی آتی آنان بسنجد. در سال 1396 با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات دانشجویان دو دانشگاه در خصوص محتوای چربی و پروتئین، ویتامین‌‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، دلایل مصرف ماهی و اثرات درمانی مصرف آبزیان از دیدگاه آنان جمع‌‌آوری شد. پس از تجزیه و تحلیل آماری به روش کای‌‌دو و فریدمن، با امتیازدهی به پاسخ‌‌های صحیح، نتایج نشان داد مصرف سرانه خانوار دانشجویان 3/23 کیلوگرم بوده است و 4/64 درصد دانشجویان پس از قبولی در رشته خود نتوانسته‌اند بر مصرف ماهی خانوارهای خود تأثیر بگذارند. ازنظر آنان ید غنی‌‌ترین عنصر موجود در آبزیان است که برای پیشگیری از گواتر مناسب است و به‌‌ ترتیب از دیدگاه آنان مصرف آبزیان در پیشگیری از بیماری‌‌های قلبی- عروقی، آلزایمر و سرطان مؤثر می‌‌باشد. با میانگین امتیاز 53/7 و امتیاز حداکثر 18 به میزان 4/16 درصد نمونه از فواید آبزیان آگاهی داشتند. بنابراین تحقیق، لزوم توجه به آموزش جدی‌‌تر و توجه بیشتر به فواید و ارزش غذایی آبزیان در سرفصل دروس رشته شیلات را آشکار می‌‌سازد تا آنان مروجین بهتری برای مصرف ماهی بین مردم و خانواده‌‌های خود باشند.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، مصرف آبزیان، فواید آبزیان، آموزش شیلات، شیلات
متن کامل [PDF 706 kb]   (1473 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد شيلاتي
دریافت: 1397/7/21 | انتشار: 1397/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adeli A, Mirbagheri V. Estimation of awareness of fisheries students with regarding to benefits of fish consumption . isfj 2019; 27 (6) :79-91
URL: http://isfj.ir/article-1-2113-fa.html

عادلی افشین، میرباقری وثیقه السادات. سنجش آگاهی دانشجویان رشته شیلات نسبت به فواید مصرف آبزیان. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (6) :79-91

URL: http://isfj.ir/article-1-2113-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 6 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645