در این پژوهش، سطوح مختلف پودر دانه گیاه آناتو (Bixa orellana) به جیره غذایی ماهیانقزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss ااضافه گردید و سپس برخی از شاخصهای خونی (شامل تعداد گلبولهای قرمز و سفید، غلظت هموگلوبین و درصد هماتوکریت)، عملکرد رشد و رنگ فیله ماهیان بررسی شد. جیرههای آزمایشی با سه تکرار شامل 0 (شاهد)، 25/0، 5/0 و 75/0 درصد پودر دانه گیاه آناتو بود. تعداد 360 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان جوان (5±100 گرم) در 12 عدد تانک بهصورت کاملاً تصادفی ذخیرهسازی و 40 روز پرورش یافتند. حداکثر مقدار شاخصهای خونی بجز تعداد گلبولهای سفید در تیمار شامل 75/0 درصد پودر دانه گیاه آناتو مشاهده شد، درحالیکه کمترین مقدار این شاخصها در تیمار شاهد مشاهده شد (p<0.05). همچنین، بیشترین وزن نهایی بدن (235 گرم) مربوط به تیمار 75/0 درصد پودر دانه آناتو و کمترین (2/108 گرم) مربوط به تیمار شاهد بود (p<0.05). طیف رنگهای قرمز و زرد در فیله ماهیان با افزایش سطح پودر آناتو در جیره، به طور معنیداری افزایش یافت و بیشترین میزان آنها در فیله ماهیان تغذیه شده با 75/0 درصد پودر آناتو در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده شد (p<0.05). بنابراین، افزودن پودر دانه گیاه آناتو به مقدار 75/0 درصد در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان تأثیر مثبتی در شاخصهای خونی داشت و از سویی، با افزایش نرخ رشد و رنگپذیری فیله احتمالاً هزینههای پرورش را کاهش و مشتری پسندی گوشت ماهی را افزایش خواهد داد.
Heidari F, Hosseini Shekarabi S, Shamsaie Mehrgan M. Effect of dietary annatto (Bixa orellana) seed powder on some hematological parameters, growth performance, and fillet color of juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2019; 28 (3) :23-32 URL: http://isfj.ir/article-1-2180-fa.html
حیدری فاطمه، حسینی شکرابی سید پژمان، شمسایی مهرجان مهدی. اثر استفاده از سطوح مختلف دانه آناتو (Bixa orellana) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) جوان بر برخی شاخصهای خونی، رشد و رنگ فیله. مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (3) :23-32
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است