[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 29 شماره 1 صفحات 117-129 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss)
محمد جواد محمدی، ابراهیم رجب زاده قطرمی، مهدی سلطانی، علیرضا قائدی، مجتبی علیشاهی
دانشگاه علوم دریایی خرمشهر
چکیده:   (618 مشاهده)
 این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامتر های رشد، تغذیه، ایمنی و خونی((RBC,MCV, HCT, MCHC,HB,WBC بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شده است. تعداد 630 بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 72/0± 55/16 گرم تهیه و به طور تصادفی در قالب هفت گروه با سه تکرار (هر تکرار 30 عدد ماهی) تقسیم به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. گروههای ۱، ۲ و ۳ به ترتیب حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد اسیدی فایر سدیم دی فرمات(NDF) و گروههای ۴، ۵ و 6 حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد ترکیبی اسیدی فایرهای سدیم دی فرمات(NDF) (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) و اسید سیتریک (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) به نسبت برابر در جیره غذایی بودند. جیره گروه کنترل بدون اسیدی فایر بود. نتایج نشان داد اکثریت پارامترهای رشد (% BWI، CF، SGR، FCR، FER، PER) و خونی در گروه ها تغذیه شده با اسیدی فایر نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند (P<0.05). کمترین ضریب تبدیل غذایی(FCR) با میزان ۲/۰±۱ در گروه 4 (2/0درصد ترکیبی سدیم دی فرمات(NDF) و اسید سیتریک) و بیشترین آن در گروه شاهد ۱۷/۰±۳۹/۱ بود (P<0.05). بیشترین میزان پارامترهای خونی ((RBC, MCHC, HCT, ,HB, در گروه 5 بدون اختلاف معنی‌دار با گروه ۴ (P>0.05) و اختلاف معنی‌دار با گروه شاهد بود (P<0.05). تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر اسیدی فایرها قرار نگرفتند و اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد نداشتند (P>0.05). پارامترهای ایمنی نشان داد پارامترهای پروتئین کل، IgM سرم، قدرت باکتری کشی سرم در گروه ۴ با تاثیر مثبت استفاده اسیدی فایر در خوراک نسبت به گروه شاهد قرار گرفته‌اند (P<0.05). افزودن ترکیبی اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید به میزان ۲/0 درصد (گروه ۴) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود پارامترهای رشد و ایمنی می گردد و تاثیر مثبتی بر کاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) دارد.
واژه‌های کلیدی: اسیدی فایر، قزل آلای رنگین کمان، پارامترهای رشد، پارامترهای ایمنی، پارامترهای خونی
متن کامل [PDF 669 kb]   (36 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۹/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۹/۲/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi1 M J, rajabzadeh ghatrami E. Effects of sodium diformate and citric acide on growth performance, immune and hematological parameters of the juvenile Oncorhynchus mykiss. isfj. 2020; 29 (1) :117-129
URL: http://isfj.ir/article-1-2188-fa.html

محمدی محمد جواد، رجب زاده قطرمی ابراهیم، سلطانی مهدی، قائدی علیرضا، علیشاهی مجتبی. اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (1) :117-129

URL: http://isfj.ir/article-1-2188-fa.html



دوره 29، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4106