[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 5 - ( 10-1398 ) ::
جلد 28 شماره 5 صفحات 47-56 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیم‌های گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
محمد خادمی حمیدی، حسین آدینه، محمد هرسیج، حسنا قلیپور کنعانی
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه کنبد کاووس، ایران
چکیده:   (624 مشاهده)
تاثیر عصاره­ های کونوکارپوس (Conocarpus erectus L.)، پالونیا (Paulownia fortunei) و مخلوط آنها (%50 کونوکارپوس+ %50 پالونیا) بر کارایی رشد و تغذیه، فعالیت آنزیم­های گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی قزل ­آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان به 4 گروه تغذیه­ ای با رژیم غذایی %0 (T1)، %1 عصاره کونوکارپوس (T2)، %1  عصاره پالونیا (T3) و مخلوط آنها (T4) به­مدت 30 روز تقسیم شدند.  180 قطعه ماهی (09/4±57 گرم) به طور تصادفی در 12 آکواریوم 70 لیتری قرار گرفتند که به 3 تیمار و 1 شاهد تقسیم شدند. عملکرد رشد ماهیان در همه تیمارهای تغذیه شده با عصاره‌های گیاهی در مقایسه با شاهد افزایش معنی ­دار آماری داشت (05/0p<)؛ بیشترین مقدار در تیمار 4 بدست آمد. ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد بهبود یافت. سطوح آنزیم های گوارشی افزایش معنی­ داری در تیمار 3 ماهی تغذیه شده با %1 عصاره پالونیا در مقایسه با سایر تیمارها و شاهد نشان داد. اختلاف معنی­ داری بین تیمارهای آزمایشی مختلف و شاهد در سطح پروتئین و آلبومین سرم خون ماهی وجود نداشت (05/0p>) در حالیکه مقادیر گلوکز و هموگلوبین در ماهیان مصرف کننده عصاره گیاهی افزایش معنی­ داری آماری داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از عصارهای کنوکارپوس و پالونیا در جیره ماهی قزل ­آلای رنگین­ کمان منجر به بهبود رشد، آنزیم­های گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی خون ­شود.
واژه‌های کلیدی: ماهی قزل‌آلای رنگین کمان، عصاره‌های گیاهی، رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی، ایمنی غیر اختصاصی
متن کامل [PDF 564 kb]   (161 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۸/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademi Hamedi M, Adineh H, Harsij M, Gholipour kanani H. The effect of some herbal extracts on nutrition and growth performance, digestive enzymes activity and immune parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) . isfj. 2019; 28 (5) :47-56
URL: http://isfj.ir/article-1-2210-fa.html

خادمی حمیدی محمد، آدینه حسین، هرسیج محمد، قلیپور کنعانی حسنا. تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیم‌های گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (5) :47-56

URL: http://isfj.ir/article-1-2210-fa.html



دوره 28، شماره 5 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4106