1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات 2- گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرعباس، هرمزگان، ایران 3- گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران
چکیده: (3374 مشاهده)
این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ترکیب تجاری اسیدهای آلی (بایوترونیک تاپ 3) در جیره، بر شاخصهای رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهیان کپور معمولی صورت گرفت. ماهیان با میانگین وزن 50 گرم در 12 مخازن فایبرگلاس با تراکم 15 عدد ماهی توزیع و طی مدت 60 روز با سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی شامل: 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد خوراک غذادهی شدند. نتایج نشان داد، که بیشترین وزن نهایی بدن مربوط به تیمار 3 درصد (36/1±8/144 گرم) و کمترین وزن نهایی مربوط به تیمار شاهد بود. درحالیکه بیشترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمارهای شاهد (05/0±78/2) و کمترین آن مربوط به تیمار 3 درصد (07/0±2/2) بود. بیشترین افزایش مقدار نرخ رشد ویژه در تیمار 3 (11/0±41/1 درصد) و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد (02/0±85/0 درصد) بود. همچنین، ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد ترکیب اسیدهای آلی بالاترین مقدار پروتئین خام (32/0±81/18 درصد) و پایینترین مقدار چربی (14/0±28/3 درصد) را داشتند. با توجه به نتایج، به نظر میرسد استفاده از ترکیب تجاری اسیدهای آلی بایوترونیک تاپ 3 در سطح 3 درصد میتواند بهعنوان یک محرک رشد در جیره ماهی کپور معمولی تأثیر مثبتی بر عملکرد رشد، نرخ بقاء و همچنین کیفیت لاشه داشته باشد.
Hosseini Shekarabi S, Seyedalikhani S, Shamsaie Mehrgan M, Seyedalhosseini S, Manouchehri H. Effect of different levels of organic acids mixture on some growth parameters and carcass composition of common carp (Cyprinus carpio) juveniles. isfj 2019; 28 (4) :35-43 URL: http://isfj.ir/article-1-2213-fa.html
حسینی شکرابی سید پژمان، سید علیخانی سید بیژن، شمسایی مهرجان مهدی، سیدالحسینی سید هادی، منوچهری حامد. تأثیر سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی خوراکی بر برخی شاخصهای رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (4) :35-43
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است