1- دانشگاه تهران 2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور.
چکیده: (1868 مشاهده)
این تحقیق با هدف تعیین اثرات عصاره اتانولی گیاه سالیکورنیا (Salicornia persica) بر شاخصهای رشد، ترکیبات لاشه و آنزیمهای آنتیاکسیدانی میگویهای جوان پاسفید غربی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل غلظتهای صفر (شاهد)، 1، 3 و 5 گرم عصارۀ اتانولی سالیکورنیا به ازای هر کیلوگرم جیره پایه بود. هر تیمار دارای 3 تکرار و در هر مخزن 50 قطعه میگوی جوان 1 گرمی پاسفید غربی ذخیرهسازی شد. میگوهای جوان 3 بار در روز به میزان 5 درصد وزن بدن به مدت 45 روز غذادهی شدند و هر دو هفته یکبار زیستسنجی انجام شد و در پایان دوره آزمایش علاوه بر توزین کل میگوها در هر مخزن و به دست آوردن میانگین هر میگو 5 قطعه میگو نیز به صورت تصادفی انتخاب و زیستسنجی شدند و شاخصهای رشد، آنالیز ترکیبات وزن خشک کل لاشه و همچنین درصد پروتئین در وزن تر فیله و آنزیمهای آنتیاکسیدانی آنها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد رشد در جیره حاوی 5 گرم عصاره اتانول مشاهده شد (05/0>p) که میزان افزایش وزن بدن 112 درصد بیشتر از تیمار شاهد بود. همچنین بر اساس نتایج، پروتئین وزن تر فیله (60%)، آنزیم سوپراکسیداز دیسموتاز (18%)، آنزیم گلوتاتیون پرکسیداز (150%) در تیمار 5 گرمی عصاره اتانولی گیاه سالیگورنیا در میگوها نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از عصاره گیاه سالیکورنیا تأثیر مثبتی بر رشد، ترکیبات لاشه و آنزیمهای آنتیاکسیدانی دارد و استفاده از عصاره گیاه سالیکورنیا به میزان 5 گرم در هر کیلوگرم غذا در مراکز پرورش میگوی پاسفید غربی توصیه میشود.
Bameri S, Rezaei Tavabe K, Rafiee G, Amini khoei Z. Effect of different levels of ethanolic extract of Salicornia persica halophytic plant on growth indices, body composition and antioxidant enzymes activities of the Litopenaeus vannamei shrimp. isfj 2021; 30 (1) :135-147 URL: http://isfj.ir/article-1-2231-fa.html
بامری سعیده، رضایی توابع کامران، رفیعی غلامرضا، امینی خویی زهرا. مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه هالوفیت سالیکورنیا (Salicornia persica) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، آنالیز لاشه و آنزیمهای آنتیاکسیدانی میگوهای جوان پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (1) :135-147
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است