[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 93-108 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum)
صبا کوگانی، لاله رومیانی
چکیده:   (110 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی سه گیاه بن‌‌سرخ (Allium jesdanum)، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) در سه غلظت 250، 500 و 750 میلی‌‌گرم بر لیتر بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سفید (Rutilus kutum) در یخچال طی 15 روز انجام گرفت. pH، TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنی ‌‌فرار)، TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (پراکسید)، TMA (تری متیل آمین) و بار میکروبی (TVC) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفتند. Neophytadiene در عصاره شنگ و شاتره و Di Methyl Tri Sulfide در عصاره بن‌‌سرخ ترکیب اصلی بودند. pH، TVB-N ، TBA، PV، TMA و بار میکروبی با افزایش زمان نگهداری در تیمارهای 250، 500 و 750 میلی‌‌‌‌گرم در لیتر عصاره هر 3 گیاه افزایش یافتند (05/0p<). بار میکروبی در تیمار 250 میلی‌‌گرم در لیتر برای هر سه عصاره در محدوده (Log cfu/g 07/5-24/3) قرار داشت و تا روز نهم در حد مجاز بود، ولی در تیمار 750 میلی‌‌گرم در لیتر برای سه عصاره تا روز پانزدهم Log cfu/g) 22/6-29/5) در محدوده مجاز (Log cfu/g 7) قرار داشت. بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره الکلی بن‌‌سرخ بوده و عصاره‌‌های الکلی شنگ و شاتره در رتبه‌‌ بعدی قرار داشتند.
واژه‌های کلیدی: بن سرخ، شنگ، شاتره، شاخص‌‌های کیفی، ماهی سفید
متن کامل [PDF 1003 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/3/20 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kogani S, Roomiani L. The effect of alcoholic extract of Allium jesdanum, Tragopon carcifolus and Fumaria parviflora on the shelf life of Rutilus kutum. isfj. 2020; 29 (3) :93-108
URL: http://isfj.ir/article-1-2246-fa.html

کوگانی صبا، رومیانی لاله. تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :93-108

URL: http://isfj.ir/article-1-2246-fa.html



دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4227