[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 5 - ( 10-1398 ) ::
جلد 28 شماره 5 صفحات 89-99 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنتی‌‌فولینگ عصاره‌‌های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا
مهرنوش دریا ، میر مسعود سجادی، مرتضی یوسف زادی، ایمان سوری نژاد، معروف زارعی
دانشگاه گیلان
چکیده:   (702 مشاهده)
توسعه مواد آنتی‌‌فولینگ طبیعی و دوستدار محیط‌‌زیست یک جایگزین مناسب برای حل مشکل جهانی فولینگ دریایی محسوب می‌‌شود. در تحقیق حاضر فعالیت ضد‌‌باکتریایی، ضد‌‌میکروجلبکی، ضد‌‌بارناکل و آنتی‌‌فولینگی عصاره‌‌های غیرقطبی، نیمه‌‌قطبی و قطبی سه بخش مختلف بدن (دیواره بدن، لوله گوارش و درخت تنفسی) خیار‌‌دریایی Stichopus herrmanni بررسی گردید. سنجش فعالیت‌‌ مهاری عصاره‌‌های ان‌‌ هگزانی، اتیل‌‌استاتی و متانولی در آزمایشگاه بر علیه پنج سویه باکتری، دو گونه میکروجلبک و لارو بارناکل آزمایش شد. جهت بررسی عملکرد آنتی‌‌فولینگی، عصاره‌‌ها به پوشش رزین اپوکسی اضافه شده و به مدت سه ماه در دریا جاگذاری شدند. براساس نتایج، عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن با کمترین غلظت مهاری (MIC) در مقابله با باکتری S. aureus (500/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) و میکروجلبک I. galbana (125/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) و کمترین غلظت کشنده متوسط (LC50) در مقابله با لارو بارناکل (061/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) دارای بهترین عملکرد بازدارندگی در بین عصاره ها بود. در پایان دوره سه ماهه آزمایش، پنل پوشش دهی شده حاوی 4% عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن دارای کمترین وزن نهایی (51/5±67/189 گرم) و کمترین درصد پوشش فولینگ (76/74%) در بین همه پنل‌‌ها بود (05/0>P). با توجه به فعالیت آنتی‌‌فولینگی مناسب عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن S. herrmanni، استفاده از آن به عنوان جایگزین بالقوه طبیعی در رنگ‌‌های آنتی‌‌فولینگ قابل پیشنهاد است.
 
واژه‌های کلیدی: متابولیت‌های ثانویه، خیار دریایی، آنتی‌فولینگ، رزین اپوکسی
متن کامل [PDF 842 kb]   (135 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۸/۸/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darya M, Sajjadi M, Yousefzadi M, Sourinejad I, Zarei M. Antifouling activity of sea cucumber (Stichopus herrmanni) extracts in laboratory and its performance in resin epoxy coats in the sea environment . isfj. 2019; 28 (5) :89-99
URL: http://isfj.ir/article-1-2247-fa.html

دریا مهرنوش، سجادی مسعود، یوسف زادی مرتضی، سوری نژاد ایمان، زارعی معروف. بررسی فعالیت آنتی‌‌فولینگ عصاره‌‌های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (5) :89-99

URL: http://isfj.ir/article-1-2247-fa.html



دوره 28، شماره 5 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4106