[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنتی‌‌فولینگ عصاره‌‌های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا
مهرنوش دریا ، میر مسعود سجادی، مرتضی یوسف زادی، ایمان سوری نژاد، معروف زارعی
دانشگاه گیلان
چکیده:   (99 مشاهده)
توسعه مواد آنتی‌‌فولینگ طبیعی و دوستدار محیط‌‌زیست یک جایگزین مناسب برای حل مشکل جهانی فولینگ دریایی محسوب می‌‌شود. در تحقیق حاضر فعالیت ضد‌‌باکتریایی، ضد‌‌میکروجلبکی، ضد‌‌بارناکل و آنتی‌‌فولینگی عصاره‌‌های غیرقطبی، نیمه‌‌قطبی و قطبی سه بخش مختلف بدن (دیواره بدن، لوله گوارش و درخت تنفسی) خیار‌‌دریایی Stichopus herrmanni بررسی گردید. سنجش فعالیت‌‌ مهاری عصاره‌‌های ان‌‌ هگزانی، اتیل‌‌استاتی و متانولی در آزمایشگاه بر علیه پنج سویه باکتری، دو گونه میکروجلبک و لارو بارناکل آزمایش شد. جهت بررسی عملکرد آنتی‌‌فولینگی، عصاره‌‌ها به پوشش رزین اپوکسی اضافه شده و به مدت سه ماه در دریا جاگذاری شدند. براساس نتایج، عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن با کمترین غلظت مهاری (MIC) در مقابله با باکتری S. aureus (500/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) و میکروجلبک I. galbana (125/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) و کمترین غلظت کشنده متوسط (LC50) در مقابله با لارو بارناکل (061/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) دارای بهترین عملکرد بازدارندگی در بین عصاره ها بود. در پایان دوره سه ماهه آزمایش، پنل پوشش دهی شده حاوی 4% عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن دارای کمترین وزن نهایی (51/5±67/189 گرم) و کمترین درصد پوشش فولینگ (76/74%) در بین همه پنل‌‌ها بود (05/0>P). با توجه به فعالیت آنتی‌‌فولینگی مناسب عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن S. herrmanni، استفاده از آن به عنوان جایگزین بالقوه طبیعی در رنگ‌‌های آنتی‌‌فولینگ قابل پیشنهاد است.
 
واژه‌های کلیدی: متابولیت‌های ثانویه، خیار دریایی، آنتی‌فولینگ، رزین اپوکسی
متن کامل [PDF 842 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3961