[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده‌ی ماهی قزل-آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss)
حجت اله بی نیاز ، علیرضا سالارزاده ، شایان قبادی، فلورا محمدی زاده، امیر حسین اسماعیلی
چکیده:   (135 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) به عنوان یک منبع آنتی­اکسیدانی است. در این آزمایش ماهیان                 قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیره­های آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل)، mg/kg500 ALA، mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته، فاکتورهای رشد، ترکیب عضله ماهی، میزان آنزیم­های گلوتاتیون- اس-ترانسفراز (GST)، گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله، کبد و روده اندازه­گیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنی­دار بود (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزل­آلا تغذیه ­شده با ALA نشان‌دهنده تفاوت معنی­دار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0.05) ، و تیمار حاوی غلظت­ 1500 ALA بیش‌ترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این، اثر غلظت­های مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیم­های GST، GSH و CAT در بافت های عضله، کبد و روده معنی­دار بود (p<0.05). در عضله، با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین، بیش‌ترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد، فعالیت آنزیم­های GSH،  GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد، افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی به واسطه ALA، استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم توصیه می­گردد.
 
واژه‌های کلیدی: آلفالیپوئیک اسید، Oncorhynchus mykiss، رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4044