[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 29 شماره 1 صفحات 93-104 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
حجت اله بی نیاز ، علیرضا سالارزاده ، شایان قبادی، فلورا محمدی زاده، امیر حسین اسماعیلی
گروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایران
چکیده:   (675 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) به عنوان یک منبع آنتی‌‌اکسیدانی است. در این آزمایش ماهیان                 قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیره‌‌های آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل)، mg/kg500 ALA، mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته، فاکتورهای رشد، ترکیب عضله ماهی، میزان آنزیم‌‌های گلوتاتیون- اس-ترانسفراز (GST)، گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله، کبد و روده اندازه‌‌گیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنی‌‌دار بود (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزل‌‌آلا تغذیه ‌‌شده با ALA نشان‌دهنده تفاوت معنی‌‌دار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0.05) ، و تیمار حاوی غلظت‌‌ 1500 ALA بیش‌ترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این، اثر غلظت‌‌های مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیم‌‌های GST، GSH و CAT در بافت های عضله، کبد و روده معنی‌‌دار بود (p<0.05). در عضله، با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین، بیش‌ترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد، فعالیت آنزیم‌‌های GSH،  GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد، افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی بواسطه ALA، استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم توصیه می‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آلفالیپوئیک اسید، Oncorhynchus mykiss، رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی
متن کامل [PDF 676 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۸/۶/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۹/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۹/۲/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Biniaz H, Salarzadeh A, Ghobadi S, Mohammadi Zadeh F, Esmaeili A H. Effect of alpha-lipoic acid on growth, body composition and activity of some antioxidant enzymes in muscle, liver and intestine of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj. 2020; 29 (1) :93-104
URL: http://isfj.ir/article-1-2284-fa.html

بی نیاز حجت اله، سالارزاده علیرضا، قبادی شایان، محمدی زاده فلورا، اسماعیلی امیر حسین. اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (1) :93-104

URL: http://isfj.ir/article-1-2284-fa.html



دوره 29، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4106