[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 71-81 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه روش های مختلف آماده کردن جیره خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل بر شاخص های رشد پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
مریم میربخش ، مهزاد برنجی، ژاله مهاجری برازجانی، بابک قائدنیا، محمدعلی نظاری
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (744 مشاهده)
در دهه اخیر استفاده از خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیکها مورد توجه پرورش دهندگان آبزیان قرار گرفته و یکی از موارد مورد توجه روش افزودن پروبیوتیکها به خوراک آبزیان از جمله میگو میباشد. در این پژوهش، اثربخشی روشهای مختلف آماده کردن جیره خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل بر  عملکرد رشد میگوی سفید غربی مورد مقایسه قرار گرفت. بدین منظور پست لاروهای میگو در هشت تیمار آزمایشی با پروبیوتیک تک سل (دوز‌های 106 ، 107 و  108 واحد تشکیل دهنده کلونی در هر کیلوگرم (CFU kg-1) به دو صورت جیره های حاوی پروبیوتیک مخلوط شده در پلت و جیرههای حاوی پروبیوتیک اسپری شده بر پلت و جیره‌ فاقد پروبیوتیک (شاهد)، به مدت 40 روز در تانک مورد تغذیه قرار گرفتند. تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک عملکرد بهتری در نرخ رشد ویژه، نرخ رشد نسبی، بازماندگی و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه‌های شاهد نشان دادند (05/0>p). بیشترین افزایش شاخص‌های رشد در تیمار پروبیوتیک اسپری شده بر پلت با دوز CFU kg-1 108 مشاهده گردید که با تیمارهای حاوی پروبیوتیک مخلوط شده در پلت اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0<p). نتایج این پژوهش نشان داد که خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل صرف نظر از دوز و روش آماده سازی جیره منجر به بهبود شاخص‌های رشد و بازماندگی در میگوی سفید غربی می‌شوند و دوزهای CFU kg-1 107 و 108 دارای بیشترین اثر بود.
واژه‌های کلیدی: خوراک فراسودمند، پروبیوتیک بومی، میگوی سفید غربی، عملکرد رشد، جیره غذایی
متن کامل [PDF 544 kb]   (156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/7/30 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirbakhsh M, Berenji M, Mohajeri Borazjani Z, Ghaednia B, Nazari M A. Comparison of different preparation methods of functional food diets containing native probiotic Takcell® on the growth performance of Western white shrimp (Litopenaeus vannamei) post larvae stage. isfj. 2020; 29 (3) :71-81
URL: http://isfj.ir/article-1-2304-fa.html

میربخش مریم، برنجی مهزاد، مهاجری برازجانی ژاله، قائدنیا بابک، نظاری محمدعلی. مقایسه روش های مختلف آماده کردن جیره خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل بر شاخص های رشد پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :71-81

URL: http://isfj.ir/article-1-2304-fa.html



دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4313