[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 1-8 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زنده‌‌مانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس (Hediste diversicolor)
سعید چراغی، رضا طاعتی، ذبیح اله پژند
گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران
چکیده:   (149 مشاهده)
هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زنده‌‌مانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس (Hediste diversicolor) بود. سه جیره ایزوکالریک با سه سطح متفاوت پروتئین شامل پروتئین زیاد (50 درصد)، پروتئین متوسط (35 درصد) و پروتئین کم (20 درصد) در سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. لاروهای کرم نرئیس با میانگین وزنی 005/0± 02/0 گرم در 9 عدد مخزن پلاستیکی 40 لیتری با تراکم 500 عدد (2500 عدد در مترمربع) در هر مخزن توزیع شد. کرم‌‌ها به مدت 77 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شاخص‌‌های وزن نهایی، زی‌‌توده نهایی (گرم در مترمربع)، زی‌‌توده کسب شده، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه در کرم‌‌های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی50 درصد پروتئین در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی بیشتر بود (05/0>p). بیشترین درصد زنده‌‌مانی در کرم‌‌های تغذیه شده با جیره غذایی با سطح پروتئین 35 درصد ثبت گردید (05/0>p). کرم‌‌های تغذیه شده با سطوح 50 درصد و 35 درصد پروتئین دارای بیشترین میزان پروتئین در لاشه بودند که اختلاف معنی‌‌داری نشان داد (05/0>p). پارامترهای چربی و خاکستر لاشه، اختلاف معنی‌‌داری بین همه تیمارها نشان دادند (05/0>p). کرم‌‌های تغذیه شده با جیره حاوی 35 درصد پروتئین، بالاترین درصد رطوبت لاشه را بخود اختصاص دادند (05/0>p). کمترین (05/0>p) ضریب تبدیل غذایی و ضریب تبدیل اقتصادی در کرم‌‌های تغذیه شده با سطح 50 درصد پروتئین مشاهده شد. طبق نتایج بدست آمده سطح 50 درصد پروتئین (زیاد) می تواند در افزایش عملکرد رشد، کارایی تغذیه، ترکیب لاشه کرم نرئیس و صرفه اقتصادی تاثیرگذار باشد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین، Hediste diversicolor، رشد، ترکیب لاشه
متن کامل [PDF 508 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/9/8 | پذیرش: 1398/12/25 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Cheraghi S, Taati R, Pajand Z. Effect of different dietary protein levels on growth, survival and body composition of Hediste diversicolor. isfj. 2020; 29 (2) :1-8
URL: http://isfj.ir/article-1-2328-fa.html

چراغی سعید، طاعتی رضا، پژند ذبیح اله. تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زنده‌‌مانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس (Hediste diversicolor). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :1-8

URL: http://isfj.ir/article-1-2328-fa.html



دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162