[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) ::
جلد 29 شماره 6 صفحات 53-63 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک‌های بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini)
عیدمحمد سارانی یازتپه، سید محمد رضا حسینی طباطبایی، علی مهدی آبکنار
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
چکیده:   (135 مشاهده)
در این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبک‌‌های بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini بررسی شد. عصاره متانولی از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوه ای تهیه گردید. اندازه‌گیری میزان بتا-کاروتن، فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر اساس روش‌های معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده خواص آنتی‌اکسیدانی متفاوتی  بین جلبک‌‌ها مشاهده شد. این نتایج احتمالاً متناسب با محتوای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی  جلبک‌‌ها بود. مقدار شاخص های مذکور  در U. lactuca، S. ilicifolium و N. zanardini  بترتیب برای بتاکاروتن 56/0، 048/0 و 041/0 میلی‌گرم در 100 گرم وزن خشک، فنول کل 206/0، 396/0 و 133/0 میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH  7/45-4/60، 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازه‌گیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactuca و بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifolium ثبت شد (05/0p<). در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد هر سه جلبک از قابلیت بالایی برای استفاده به‌عنوان یک ماده اولیه در صنایع غذایی و دارویی برخوردار هستند.
واژه‌های کلیدی: جلبک، سیستان و بلوچستان، دریای عمان، خواص آنتی‌اکسیدانی، بتا کاروتن
متن کامل [PDF 674 kb]   (46 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/9/11 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarani yaztapeh E, Hosseini_tabatabaei M, Abkener A M. The compression of antioxidant activity and β-carotene extracted from three species of native algae of Oman Sea (Ulva lactuca, Sargassum ilicifolium and Nizimuddinia zanardini). isfj. 2021; 29 (6) :53-63
URL: http://isfj.ir/article-1-2334-fa.html

سارانی یازتپه عیدمحمد، حسینی طباطبایی سید محمد رضا، مهدی آبکنار علی. مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک‌های بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (6) :53-63

URL: http://isfj.ir/article-1-2334-fa.html



دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4280