[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 5 - ( 10-1399 ) ::
جلد 29 شماره 5 صفحات 198-187 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال
احمد پودینه1 ، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی1 ، محسن شهریاری مقدم* 1، احسان احمدی فر1
1- دانشگاه زابل
چکیده:   (1652 مشاهده)
استفاده از پد جاذب در محصولات بسته بندی شده سبب حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی می‌گردد. اما تجمع مواد مغذی در پد جاذب موجب فراهم شدن محیط رشد برای میکروارگانیسم‌های عامل فساد می‌گردد. لذا، استفاده از ترکیبات ضد میکروبی در پد جاذب برای کنترل رشد میکروارگانیسم‌ها ضروری می‌باشد. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر پد جاذب حاوی اسانس برگ آویشن بر تغییرات شیمیایی و میکروبی فیله کپور نقره­ای طی نگهداری در یخچال می باشد. بدین منظور 10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد برگ آویشن در تیمارهای مختلف به پد و فیله‌ها افزوده، سپس بسته بندی و در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شدند. فراسنجه‌های شیمیایی شامل شاخص پراکسید (PV)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و شاخص میکروبی در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 اندازه‌گیری شدند. تفاوت معنی‌داری بین pH تیمار های حاوی اسانس و شاهد در روزهای آخر نگهداری مشاهده گردید (05/0>p). نتایج نشان داد که میزان PV، TBA و TVB-N تیمارها در مدت زمان نگهداری در یخچال  به صورت معنی‌داری افزایش یافت و کمترین افزایش معنی‌دار به‌ترتیب در فیله حاوی اسانس (10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد آویشن)، پد حاوی اسانس (10 میلی­لیتر اسانس 5/1 درصد آویشن) و شاهد مشاهده گردید. میزان بار باکتریایی کل و سرماگرا در تیمارها طی نگهداری در یخچال به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>p). اما این افزایش در فیله‌های حاوی اسانس نسبت به سایر تیمارها کمتر بوده است. براساس نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس برگ آویش سبب حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای طی نگهداری در یخچال گردید.
واژه‌های کلیدی: اسانس برگ آویشن، پد جاذب، زمان ماندگاری، کپور نقره ای
متن کامل [PDF 754 kb]   (479 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1399/1/26 | پذیرش: 1399/10/10 | انتشار: 1399/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Podineh A, Alizadeh Doughikollaee E, Shahriari Moghadam M, Ahmadifar E. Effect of Zataria multiflora essential oil with absorbent pad on the quality and shelflife of Hypophthalmichthys molitrix fillet during refrigerated storage. isfj 2020; 29 (5) :187-198
URL: http://isfj.ir/article-1-2400-fa.html

پودینه احمد، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، شهریاری مقدم محسن، احمدی فر احسان. مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر اسانس آویشن به همراه پد جاذب بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (5) :187-198

URL: http://isfj.ir/article-1-2400-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 5 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645