این مطالعه به منظور بررسی تأثیر غلظتهای متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی انجام شد. برای این منظور میگوها با میانگین وزنی 2/0±1/5گرم در 12 تانک فایبرگلاس (300 لیتری) با تراکم 25 عدد میگو توزیع و طی مدت 56 روز با غلظتهای متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی در چهار تیمار و هر تیمار دارای 3 تکرار شامل: 0 (شاهد)، تیمار 1 (3/0 میلیگرم/کیلوگرم خوراک نانوذرات سلنیوم)، تیمار 2 (15/0 میلیگرم نانو سلنیوم+ 15 میلیگرم/ کیلوگرم خوراک نانو روی) و تیمار 3 (30 میلیگرم/ کیلوگرم خوراک نانو ذرات روی) غذادهی شدند. بر اساس این نتایج درصد افزایش وزن (BWI)، افزایش وزن بدن، میزان نرخ رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 2 (15/0 میلیگرم نانو سلنیوم+ 15 میلیگرم نانو روی) نسبت به گروه شاهد و تیمارهای 1 (3/0 میلیگرم نانوذرات سلنیوم) و 3 (30 میلیگرم نانو ذرات روی) اختلاف معنیداری داشت (05/0p<). همچنین اختلاف معنیداری در درصد بازماندگی بین تیمارهای 1 و 2 نسبت با تیمارهای شاهد و 3 مشاهده شد (05/0p<). بررسی آماری نشان داد که اختلاف معناداری در درصد پروتئین و چربی لاشه میان میگو پا سفید غربی تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و روی با تیمار شاهد وجود دارد (05/0p<). در مجموع، تأثیر سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و روی بهویژه در تیمار 2 بر شاخصهای رشد و بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی کاملاً مثبت و معنی دار ارزیابی شد.
karamzadeh M, Yahyavi M, Salarzadeh A, nokhbezare D. The effects of different concentrations of selenium and zinc nanoparticles on growth performance, survival and chemical composition of Whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei). isfj 2021; 29 (6) :43-51 URL: http://isfj.ir/article-1-2402-fa.html
کرم زاده میلاد، یحیوی مازیار، سالارزاده علیرضا، نخبه زارع دلارام. مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر غلظتهای متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی پرورشی ((Litopenaeus vannamei. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (6) :43-51
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است