پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر سطوح متفاوت رنگدانه آستازانتین بر روی شاخصهای رشد، کارایی غذا و ترکیبات بیوشیمیایی بدن میگوی رودخانهای شرق انجام گرفت. در این مطالعه 225 قطعه میگو با وزن متوسط 05/0±40/1 گرم با 5 تیمار غذایی حاوی سطوح مختلف آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی گرم آستازانتین در کیلوگرم جیره به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج بهدست آمده در انتهای دوره نشان داد که جیرههای حاوی آستازانتین تفاوت معنیدار آماری را با تیمار شاهد از خود نشان دادند (05/0>p) درحالیکه شاخص هپاتوسوماتیک، تحت تأثیر تیمارهای مختلف آستازانتین قرار نگرفت (05/0<p). بیشترین افزایش وزن، میزان بازماندگی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 150 میلی گرم آستازانتین در کیلوگرم جیره مشاهده شد. رطوبت، پروتئین و چربی لاشه دارای تفاوت معنیداری با تیمار شاهد بودند (05/0>p) ولی خاکستر تیمارهای آزمایشی، اختلاف معنیداری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p). یافتههای حاصل از این مطالعه نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی موجب بهبود شاخصهای رشد و تغذیهای میگوی رودخانهای شرق شد و افزودن میزان 150 میلی گرم در کیلوگرم آستازانتین به جیره غذایی با هدف بهبود عملکرد رشد، کارایی غذا و کیفیت لاشه این میگو پیشنهاد گردید.
Ettefaghdoost M, Alaf Noveirian H, Sajjadi M M, Falahatkar B. Growth performance and body composition of the Oriental River Prawn, Macrobrachium nipponense (de Haan, 1849), fed different dietary levels of astaxanthin. isfj 2020; 29 (5) :175-185 URL: http://isfj.ir/article-1-2406-fa.html
اتفاق دوست محمد، علاف نویریان حمید، سجادی میر مسعود، فلاحتکار بهرام. مقاله علمی – پژوهشی: عملکرد رشد و ترکیبات تقریبی بدن میگوی رودخانهای شرق Macrobrachium nipponense (de Haan, 1849) تغذیه شده با سطوح مختلف آستازانتین. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (5) :175-185
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است