[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 4 - ( 8-1400 ) ::
جلد 30 شماره 4 صفحات 77-65 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی پپتیدهای هیدورلیز شده از پوسته خرچنگ Portunus segnis
زینب عبادی1 ، بابک دوست شناس* 1، نسرین سخایی1 ، کمال غانمی1
1- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده:   (1267 مشاهده)
خرچنگ‌‌های حقیقی همواره بخشی از صید جنبی را تشکیل می‌‌دهند. با در نظر گرفتن عدم مصرف مستقیم خرچنگ‌‌ها در منطقه، ضایعات پوسته آنها می‌‌تواند به منبع ارزشمند پروتئینی برای استخراج ترکیبات آنتی‌‌اکسیدان مورد بهره‌برداری قرار گیرد. در این مطالعه،  نمونه‌‌های خرچنگ Portunus segnis   به‌‌وسیله تور ترال با چشمه‌‌های 40 میلی‌متری از اعماق 30-20 متر از سواحل غربی استان خوزستان جمع‌آوری شدند. برای هیدرولیز پروتئین‌های پوسته خرچنگ از آنزیم‌های a-chymotrypsin، trypsin، Pepsin، Papain، Neutrase و Alcalase  استفاده شد. فعالیت آنتی‌‌اکسیدان پوسته خرچنگ به روش‌‌های حذف‌‌کردن رادیکال آزاد DPPH، سنجش قدرت کاهندگی آنتی‌‌اکسیدان و سنجش میزان فعالیت مهار ACE پروتئین‌های هیدرولیز شده مورد بررسی قرار گرفت.  بیشترین فعالیت حذف رادیکال دی فنیل‌‌‌‌پیکریل هیدرازیل (DPPH) برای پروتئین‌های هیدرولیز شده با آنزیم‌های کموتریپسین و پاپایین به‌ترتیب به میزان ۶۵/۱۳±۶۷/23 و 8۵/۰۲±۱۳/23 مشاهده گردید. کمترین میزان قدرت‌‌کاهندگی آنزیم‌‌های هیدرولیزکننده برای با آنزیم کموتریپسین 072/0 و بیشترین مقدار برای آنزیم پاپایین به میزان 122/0 محاسبه‌‌گردید. سطح فعالیت مهاری هیدرولیز حاصل از آنزیم‌‌های مختلف ناشی از خرچنگ نشان‌‌داد که بیشترین فعالیت مربوط به آنزیم پاپائین (20/16%) و کمترین آن مربوط به آنزیم آلکالاز (51/12%) بود. با توجه به مشاهدات به‌‌نظر می‌‌رسد که پروتئین‌های پوسته خرچنگ پس از هیدرولیز آنزیمی، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، قدرت‌‌کاهندگی و مهار ACE در حد متوسط دارند و احتمالا پس از تحقیقات تکمیلی از پروتئین‌‌های هیدرولیز شده اسکلت خارجی خرچنگ می‌توان به عنوان منبع مناسبی از ترکیبات  آنتی اکسیدان استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: Portunus segnis، آنتی اکسیدان، هیدرولیز آنزیمی، DPPH، قدرت کاهندگی
متن کامل [PDF 692 kb]   (339 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيولوژي آبزيان
دریافت: 1399/6/10 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebadi Z, Doustshenas B, Sakhaei N, Ghanemi K. Evaluation of antioxidant activity of hydrolyzed peptides from Portunus segnis shell Crab. isfj 2021; 30 (4) :65-77
URL: http://isfj.ir/article-1-2441-fa.html

عبادی زینب، دوست شناس بابک، سخایی نسرین، غانمی کمال. مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی پپتیدهای هیدورلیز شده از پوسته خرچنگ Portunus segnis. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (4) :65-77

URL: http://isfj.ir/article-1-2441-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 4 - ( 8-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4642