[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 4 - ( 8-1400 ) ::
جلد 30 شماره 4 صفحات 25-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
سمیرا شرفخانی1، احمد قره خانی* 2
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو
چکیده:   (1825 مشاهده)
باکتریوفاژها ویروس­هایی هستند که سبب نابودی باکتری­ها می­شوند. در حال حاضر تمایل برای استفاده از آن­ها جهت مهار و نابودی باکتری­های بیماری­زای منتقل شونده از طریق غذا وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و شناسایی مولکولی فاژهای مهار کننده رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا از آب تصفیه شده فاضلاب شهری ارومیه و مهار آلودگی تجربی آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی بود. برای این منظور مقدار یک لیتر نمونه آب تصفیه شده شهری از سیستم تصفیه خانه ارومیه تهیه و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شد. جهت جداسازی باکتریوفاژ از نمونه آب تصفیه شده از کلروفرم استفاده شد. هم‌چنین از سویه استاندارد باکتری آئروموناس هیدروفیلا برای سنجش خاصیت ضد میکروبی فاژهای جدا شده استفاده گردید. در مرحله نهایی به کمک هضم آنزیمی شناسایی مولکولی فاژها انجام گرفت. در مرحله دوم ابتدا ماهی کپور معمولی به صورت تازه تهیه و گوشت آن چرخ شد، سپس با مقادیر ثابتی باکتری آئروموناس هیدروفیلا به صورت تجربی آلوده و چهار سطح متفاوت از باکتریوفاژ موثر بر آن به گوشت اضافه شد. نمونه­های گوشت به ترتیب شامل کنترل منفی، کنترل مثبت و چهار تیمار حاوی تیترهای مختلف باکتریوفاژ به مدت یک هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. در پایان روز هفتم نمونه‌برداری برای شمارش باکتری و تعیین تیتر فاژ انجام گرفت. یافته­ها نشان داد که فاژ موثر بر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا در نمونه آب تصفیه شده وجود دارد و به‌طور موثری از رشد باکتری ممانعت به عمل می­آورد. همچنین نتایج نشان داد که به طور معنی‌داری رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا با به‌کار بردن سطوح 10000 و 100000 واحد تشکیل دهنده پلاک باکتریوفاژ مهار می­شود. بر اساس نتایج حاصل می­توان نتیجه گرفت که فاژ موثر بر رشد آئروموناس هیدروفیلا می‌تواند به‌طور مطلوبی در مواد غذایی جهت مهار رشد آئروموناس هیدروفیلا بکار برود.
واژه‌های کلیدی: باکتریوفاژ، فاضلاب، کپور معمولی، گوشت چرخ شده، Aeromonas hydrophila
متن کامل [PDF 514 kb]   (471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي آبزيان
دریافت: 1399/8/23 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gharekhani A. Isolation of Aeromonas hydrophila effective phage from wastewater and using it in order to control the bacterial growth in minced meat of common carp (Cyprinus carpio). isfj 2021; 30 (4) :13-25
URL: http://isfj.ir/article-1-2463-fa.html

شرفخانی سمیرا، قره خانی احمد. مقاله علمی – پژوهشی: جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (4) :13-25

URL: http://isfj.ir/article-1-2463-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 4 - ( 8-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645