[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 1 - ( 2-1401 ) ::
جلد 31 شماره 1 صفحات 108-97 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله دانه کنجد در جیره غذایی ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و تأثیر آن بر شاخص‌های رشد، تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و آنزیم‌های کبدی
امین هاشمی پناه مهرآبادی1 ، غلامرضا رفیعی* 1، سپیده بزرگی1
1- دانشگاه تهران
چکیده:   (750 مشاهده)
در آزمایش حاضر، استفاده از کنجاله روغن کشی شده دانه کنجد در جیره ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان در سطوح مختلف به جای کنجاله سویا مورد ارزیابی قرار گرفت. به همین منظور تعداد 4 تیمار آزمایشی هرکدام با 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی در نظر گرفته شد. تیمارها عبارت بودند از تیمار شاهد (T0) بدون کنجاله کنجد و سه تیمار آزمایشی T5، T10 و T15 به‌ترتیب حاوی 5، 10 و 15 درصد از کنجاله کنجد که بچه ماهیان 20 گرمی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان به مدت 8 هفته با این جیره‌ها تغذیه شدند. در پایان آزمایش شاخص‌های رشد و تغذیه شامل وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، نرخ بهره‌وری چربی و نیز مصرف غذا اختلاف معنی‌داری را میان تیمارهای مختلف نشان نداد (05/0>p). البته در شاخص نرخ بهره وری پروتئینی اختلاف معنی‌دار میان تیمارهای T10 (01/0±23/0) و تیمار T15 (0/0±21/0) به‌وجود آمد. در ارتباط با شاخص کبدی، شاخص احشایی و ضریب چاقی نیز اختلاف معنی‌‌دار میان تیمارهای آزمایشی مشهود بود به‌طوری‌که بیشترین آنها به‌‌ترتیب مربوط به تیمار T10 (02/0±07/1 درصد)، T10 (25/0±29/6 درصد) و T15 (01/0±05/1) بود و کمترین آن‌ها نیز به‌‌ترتیب در تیمارهای T15 (02/0±99/0 درصد)، T15 (18/0±78/5 درصد) و T0 (01/0±03/1) مشاهده شد. اندازه‌‌گیری ترکیبات بیوشیمیایی عضله نیز اختلاف معنی‌‌دار (05/0>p) را در میزان پروتئین، چربی و رطوبت ماهیان مربوط به تیمارهای مختلف نشان دادند، اما در میزان خاکستر اختلاف معنی‌‌دار نبود. مقایسه میانگین سطوح فعالیت آنزیم‌های کبدی نیز اختلاف معنی‌‌داری را میان تیمارهای مختلف نشان داد (05/0>p) به‌طوری‌که میزان فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز همراه با افزایش کنجاله کنجد کاهش معنی‌‌دار نشان دادند و بالعکس سطح فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز همراه با افزایش سطح جایگزینی، افزایش معنی‌‌دار پیدا کرد (05/0>p). با توجه به نتایج کسب شده، می‌توان بیان کرد که استفاده از کنجاله کنجد به جای کنجاله سویا در جیره ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان تا سطح 75 درصد، تأثیر معنی‌‌دار بر شاخص‌های رشد و تغذیه‌ای ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان نداشت و موجب ارتقاء سلامت و کیفیت لاشه این ماهی نیز گردید.
واژه‌های کلیدی: کنجاله کنجد، قزل‌آلای رنگین‌کمان، شاخص‌های رشد، آنزیم‌های کبدی، ترکیبات بیوشیمیایی
متن کامل [PDF 516 kb]   (612 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/6/31 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi Panah Mehr Abadi A, Rafiee G, Bozorgi S. Replacement of soybean meal with sesame oil-cake in the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet and its effects on growth indices, nutrition, fillet biochemical compositions, and liver enzymes. isfj 2022; 31 (1) :97-108
URL: http://isfj.ir/article-1-2535-fa.html

هاشمی پناه مهرآبادی امین، رفیعی غلامرضا، بزرگی سپیده. مقاله علمی – پژوهشی:‌ جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله دانه کنجد در جیره غذایی ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و تأثیر آن بر شاخص‌های رشد، تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و آنزیم‌های کبدی. مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (1) :97-108

URL: http://isfj.ir/article-1-2535-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 1 - ( 2-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645