[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 1 - ( 2-1401 ) ::
جلد 31 شماره 1 صفحات 68-57 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مکمل‌سازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu)
حسین نوروزی1 ، نسرین چوبکار* 1، محیا رضایی منش2
1- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده:   (1023 مشاهده)
در مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شوید در جیره غذای ماهی گرین ترور بر شاخصهای رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شد و میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئین و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظه‌ای با سایر تیمارها بهویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفته‌ای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنی‌داری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظه‌ای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز به‌ترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه به‌نظر می‌رسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور می‌تواند در بهبود شاخص‌های رشد و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایج این پژوهش می‌تواند کاربرد گسترده‌ای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاه‌های نوین در شرایط پرورشی داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: شوید، سیچلاید، مکمل رشد، جیره غذایی، شاخص‌های رشد، پارامترهای خونی
متن کامل [PDF 701 kb]   (630 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1400/10/15 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nurouzi H, Choobkar N, Rezaeemanesh M. Effect of dill extract (Anethum graveolens) dietary supplementation on growth and blood biochemical indices of Green terror (Andinocara rivulatu). isfj 2022; 31 (1) :57-68
URL: http://isfj.ir/article-1-2573-fa.html

نوروزی حسین، چوبکار نسرین، رضایی منش محیا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مکمل‌سازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu). مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (1) :57-68

URL: http://isfj.ir/article-1-2573-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 1 - ( 2-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645