[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 5 - ( 10-1401 ) ::
جلد 31 شماره 5 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات مخلوط‌‌های پروبیوتیک در جیره‌ غذایی بر عملکرد رشد، شاخص‌‌های خونی، ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ماهی ‌باس دریایی آسیایی جوان (Lates calcarifer)
منصور طرفی موزان زاده* 1، تکاور محمدیان2 ، مینا آهنگر زاده1 ، حسین هوشمند1 ، ابولفضل سپهداری3 ، مجتبی ذبایح نجف آبادی1 ، رحیم اصولی1 ، حمید سقاوی1 ، جواد منعم1 ، شاپور مهرجویان1 ، محمود حافظیه3 ، مریم میربخش3 ، الهام اسروش2 ، مصیب سیدی2
1- پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
2- گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده:   (782 مشاهده)
در مطالعه‌ حاضر اثرات مخلوط‌ پروبیوتیک‌های مختلف بر عملکرد رشد، خون‌شناسی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی ماهیان بأس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) (30 گرم) انجام شد. در این تحقیق از سه مخلوط باکتریایی جداسازی شده از گونه‌های آبزیان بومی خوزستان و جنوب کشور استفاده شد که شامل: گروه اول شامل سویه‌های مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم، گروه دوم شامل L. plantarum با مخلوط L. bulgaricus. L. acidophilus و L. rahamnosus و گروه سوم شامل مخلوط باکتری‌های گروه اول و دوم به همراه مخلوط B. cereus و B. thuringiensis می‌باشند که از طریق کواروم سنسینگ[1] در برابر باکتری Vibrio harvei شناسایی و از ماهی باس آسیایی جدا شدند. چهار تیمار با اسپری مخلوط باکتریایی مختلف شامل جیره پایه (جیره 1؛ گروه شاهد) که فقط روی آن سرم فیزیولوژی استریل اسپری شده بود، جیره (2) که روی آن مخلوط باکتری‌های گروه اول اسپری شد، جیره (3) که مخلوط باکتری‌‌های گروه دوم روی آن اسپری شد و جیره (4) که مخلوط همه باکتری‌‌ها روی آن اسپری شد، ساخته شدند. ماهی‌ها با جیره‌‌های آزمایشی چهار بار در روز تا سیر شدن در دمای 5/30 درجه سانتی‌گراد به مدت 100 روز تغذیه شدند. در این مطالعه، ماهی‌هایی که با جیره‌های 2، 3 و 4 تغذیه شدند، عملکرد رشد بیشتری نسبت به شاهد داشتند که با بهبود ضریب تبدیل غذایی همراه بود (05/0p <). شاخص‌‌های خونی و آنتی اکسیدانی در ماهیان تغذیه شده با جیره‌های حاوی مخلوط پروبیوتیک‌ها بهبود یافت. تیمار 4 پروتئین تام پلاسما و آلبومین بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشت. در مجموع، استفاده از مخلوطی از پروبیوتیک‌های مختلف باعث افزایش رشد در ماهی بأس دریایی آسیایی شد که با بهبود شاخص‌های سلامتی در این گونه همراه بود.
 
[1] Quorum sensing
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، ماهیان دریایی، ضریب تبدیل غذایی، هموگلوبین، سوپر اکسید دیسموتاز
متن کامل [PDF 564 kb]   (843 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1401/7/21 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Torfi Mozanzadeh M, Mohammadian T, Ahangarzadeh M, Houshmand H, Sepahdari A, Najafabadi M, et al . Effects of probiotic mixtures in the diet on growth performance, hematological indices, immunity and antioxidant capacity of Asian sea bass (Lates calcarifer) juveniles. isfj 2022; 31 (5) :1-12
URL: http://isfj.ir/article-1-2660-fa.html

طرفی موزان زاده منصور، محمدیان تکاور، آهنگر زاده مینا، هوشمند حسین، سپهداری ابولفضل، ذبایح نجف آبادی مجتبی، و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران.. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات مخلوط‌‌های پروبیوتیک در جیره‌ غذایی بر عملکرد رشد، شاخص‌‌های خونی، ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ماهی ‌باس دریایی آسیایی جوان (Lates calcarifer). مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (5) :1-12

URL: http://isfj.ir/article-1-2660-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 5 - ( 10-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645