[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تاثیر برخی غذاهای وارداتی مراکز تکثیر میگو با آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (Real time PCR) مثبت ویروس لکه سفید و توانایی آنها در آلودگی پست‌لاروها
شاپور کاکولکی1 ، بابک قائدنیا ، سید امیر مختار بهاری میمندی ، ابوالفضل سپهداری ، عیسی شریف پور ، مینا آهنگرزاده2 ، عاطفه همتی ، خلیل پذیر
1-
2- پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
چکیده:   (46 مشاهده)
پرورش میگو به عنوان یکی از ارکان آبزی‌پروری به دلیل ارزش غذایی بالا، مورد استقبال آبزی‌پروران، تجار و مردم قرار گرفته است. طی سال‌های اخیر توسعه صنعت میگو در ایران، به دلیل عدم دسترسی کافی نهاده‌های اولیه تولید غذا از خارج از کشور، با مشکل جدی مواجه شده است. بررسی‌های اخیر نشان داده است که عمده غذاهای تکثیر میگو وارداتی است. در بررسی‌های اولیه کارشناسان که مبتنی بر آزمایش‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز کمی (Real time PCR) بوده، مشخص گردیده است که برخی از غذاهای وارداتی مراکز تکثیر میگو آلوده به ویروس لکه سفید میگو هستند. برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که وجود قطعاتی از ژنوم ویروس موجب می‌گردد تا آزمایش‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز مربوطه مثبت گردد. بنابراین، بر اساس همین ابهام که آیا مثبت بودن آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز غذا، می‌تواند دال بر وجود ویروس فعال باشد و این‌که این غذا کانونی برای ایجاد و انتقال ویروس گردد، تحقیقی تدوین گردید که مشتمل بر 4 گروه تحقیقاتی شامل یک گروه کنترل و 3 گروه تیمار در 3 تکرار با 90 قطعه میگو در هر گروه (30 قطعه در هر تکرار) در آکواریوم‌های شیشه‌ای 150×30×50 بوده است. گروه شاهد با غذای عاری از ویروس لکه سفید (Real time منفی) و گروه‌های بعدی با نتایج Real time  مثبت به‌ترتیب گروه‌های 2، 3 و 4 با غذاهای تجاری  MPZ،MEF و Flak تغذیه شدند. پس از گذشت 20 روز از غذادهی، ردیابی ویروس لکه سفید در نمونه میگوها در آزمون‌های Real time ، Nested-PCR (PCR آشیانه‌ای) و در نهایت از نظر هیستوپاتولوژی منفی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد، انتقال عفونت لکه سفید میگو از طریق غذاهای پلت وارداتی مراکز تکثیر محتمل نیست.
واژه‌های کلیدی: پست لارو میگو، غذای لاروی، بیماری لکه سفید میگو، مراکز تکثیر میگو، تشخیص
متن کامل [PDF 1399 kb]   (7 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: 1402/6/25 | پذیرش: 1404/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4714