[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google







 
..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 34، شماره 3 - ( 6-1404 ) ::
جلد 34 شماره 3 صفحات 31-19 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر پودر قارچ دکمه‌ای سفید بر ظرفیت آنتی اکسیدانی، سیستم ایمنی و بیان سایتوکاین‌های ایمنی در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
کسری لطفی ، مهدی شمسایی مهرجان1 ، فرهاد فرودی ، هومن رجبی اسلامی ، سید پژمان حسینی شکرابی
چکیده:   (106 مشاهده)

این مطالعه برای بررسی اثرات مکمل غذایی با پودر قارچ دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) بر سیستم ایمنی و آنتی اکسیدانی ماهی تیلاپیا نیل، انجام شد. در یک آزمایش کنترل شده، ماهی‌ها با جیره‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد پودر قارچ طی 56 روز تغذیه شدند. فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی شامل کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سطوح آنتی اکسیدان کل و پراکسیداسیون لیپیدی با استفاده از تعیین سطح مالون دی آلدهید (MDA) سرم به همراه با پاسخ‌های ایمنی از جمله فعالیت باکتری‌کش سرم، غلظت ایمونوگلوبولین M (IgM) و سطوح لیزوزیم مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بیان ژن سایتوکاین‌‌های اینترلوکین-6، شاخص نکروز توموری آلفا و اینترلوکین-1 بتا در بافت سر کلیه و طحال نیز اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که ماهی‌های تغذیه شده با جیره‌های غنی‌شده با قارچ به‌ویژه در سطوح ۱ و ۲ درصد، افزایش قابل‌توجهی در فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و کاهش MDA نشان دادند. شاخص‌های ایمنی ((IgM، فعالیت لیزوزیم و بیان سایتوکاین‌ها به طور قابل‌توجهی افزایش یافته  که نشان‌دهنده بهبود سیستم ایمنی است. با توجه به نتایج مطالعه حاضر، پودر قارچ دکمه‌ای سفید یک مکمل غذایی امیدوارکننده برای تقویت سلامت ماهی و عملکرد ایمنی است و به ‌طور بالقوه نیاز به آنتی‌بیوتیک را در آبزی‌پروری کاهش می‌دهد. همچنین یافته‌های تحقیق حاضر، نشان‌دهنده نقش افزودنی‌های غذایی در پرورش پایدار ماهی است، اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد اجزاء زیست‌فعال موجود در قارچ دکمه‌ای سفید و اثرات آن بر آبزیان نیاز است.

واژه‌های کلیدی: تیلاپیا نیل، قارچ دکمه‌ای سفید، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، تعدیل سیستم ایمنی، بیان ژن سایتوکاین
متن کامل [PDF 907 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/9/9 | پذیرش: 1404/6/10 | انتشار: 1404/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lotfi K, Shamsaie Mehrgan M, Forodi F, Rajabi Islami H, Hosseini Shekarabi S P. Effect of white button mushroom meal on antioxidant capacity, immune systems, and expression of immune-related cytokine genes in Nile Tilapia (Oreochromis niloticus). isfj 2025; 34 (3) :19-31
URL: http://isfj.ir/article-1-2847-fa.html

لطفی کسری، شمسایی مهرجان مهدی، فرودی فرهاد، رجبی اسلامی هومن، حسینی شکرابی سید پژمان. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر پودر قارچ دکمه‌ای سفید بر ظرفیت آنتی اکسیدانی، سیستم ایمنی و بیان سایتوکاین‌های ایمنی در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus). مجله علمي شيلات ايران. 1404; 34 (3) :19-31

URL: http://isfj.ir/article-1-2847-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 34، شماره 3 - ( 6-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4714