[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google







 
..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 34، شماره 3 - ( 6-1404 ) ::
جلد 34 شماره 3 صفحات 58-47 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر سطوح مختلف لیزین و هیستیدین در جیره فیل‌ماهی (Huso huso) بر شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی کبد
محمود محسنی1 ، سارا مهدی زاده2 ، علی مهدوی2 ، سمیه حسن پور لسکوکلایه3
1- انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان
2- بخش بهداشت مواد غذایی و آبزیان ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
3- مزرعه پرورش ماهی خاویاری بلوگا، رشت، گیلان، سنگر
چکیده:   (89 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف لیزین و هیستیدین در جیره غذایی فیل‌ماهی(Huso huso) بر عملکرد شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی و میزان استرس اکسیداتیو در بافت کبد بود. بدین منظور، تعداد 315 عدد فیل‌ماهی با میانگین وزنی اولیه 2 ± 20 گرم به صورت تصادفی و پس از دو هفته سازگاری، در  7 تیمار با سه تکرار در 21 مخزن فایبرگلاس 2000 لیتری با تراکم 15 عدد در هر مخزن توزیع شدند. سطوح لیزین شامل 4/0و 8/0 درصد و سطوح هیستیدین شامل2/0 ، 5/0و 8/0 درصد در جیره پایه بود. پس از 8 هفته تغذیه، نمونه‌برداری از بافت کبد جهت اندازه‌گیری شاخص‏های آنتی اکسیدانی شامل فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)،کاتالاز (CAT)،گلوتاتیون‌پراکسیداز (GPx) و شاخص‏های پراکسیداسیون لیپیدی: مالون‌دی‌آلدئید (MDA) صورت گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین سطوح ترکیبی (8/0 درصد لیزین و 8/0 درصد هیستیدین) باعث بهبود معنی‌دار فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش سطح مالون دی آلدئید درکبد فیل‌ماهی گردید (05/0p<). یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده نقش کلیدی لیزین و هیستیدین در سطوح بهینه در تعدیل استرس اکسیداتیو و ارتقاء سلامت کبد در فیل‌ماهی است.
واژه‌های کلیدی: فیل‌ماهی (Huso huso)، لیزین، هیستیدین، شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی کبد
متن کامل [PDF 918 kb]   (53 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/11/8 | پذیرش: 1404/6/10 | انتشار: 1404/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni M, Mehdizadeh S, Mahdavi M, Hassanpour S. Effect of different lysine and histidine levels in the diet of beluga sturgeon (Huso huso) on liver antioxidant indices. isfj 2025; 34 (3) :47-58
URL: http://isfj.ir/article-1-2862-fa.html

محسنی محمود، مهدی زاده سارا، مهدوی علی، حسن پور لسکوکلایه سمیه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر سطوح مختلف لیزین و هیستیدین در جیره فیل‌ماهی (Huso huso) بر شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی کبد. مجله علمي شيلات ايران. 1404; 34 (3) :47-58

URL: http://isfj.ir/article-1-2862-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 34، شماره 3 - ( 6-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4714