[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google







 
..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر افزودن تائورین به جیره حاوی پودر چربی بر شاخص‌های خونی، ایمنی، آنزیم‌‌های آنتی‌اکسیدانی و کبدی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
فاطمه نوروزی1 ، سکینه یگانه1 ، فرید فیروزبخش1 ، بتول ادهمی1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (12 مشاهده)
در مطالعه حاضر، تأثیر اسید آمینه تائورین بر شاخص‌های خونی، ایمنی، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و کبدی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره حاوی پودر چربی مورد بررسی قرار گرفت. جیره‌های آزمایشی شامل کنترل مثبت (حاوی روغن ماهی و روغن کانولا)، کنترل منفی (پودر چربی و بدون تائورین) و جیره‌های مبتنی بر پودر چربی حاوی 5/0، 1 و 2 درصد تائورین بودند. 225 عدد قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان با میانگین وزنی اولیه 03/0±00/12 گرم، به مدت 58 روز، روزانه سه بار در حد سیری با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد، اختلاف معنی‌‌‌داری در هموگلوبین بین تیمارهای مختلف آزمایشی مشاهده نگردید (05/0<p) درحالی‌که گلبول سفید و قرمز با افزودن 2 درصد تائورین بیشترین مقدار را نشان داد (05/0p<). هماتوکریت و متوسط حجم گلبول قرمز در جیره تائورین 1 درصد و اما متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز در جیره کنترل منفی و متوسط غلظت هموگلوبین در گلبول قرمز در جیره تائورین 5/0 درصد در بالاترین سطح قرار داشت (05/0>p). علاوه‌براین، افزودن تائورین 2 درصد به جیره منجر به افزایش غلظت کلسترول، تری‌گلیسرید، پروتئین تام و گلوکز گردید. مقادیر آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترنسفراز با افزودن 2 درصد تائورین به جیره حاوی پودر چربی به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p). همچنین فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز در تیمار حاوی 2 درصد تائورین و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای 1 و 2 درصد تائورین ارتقاء یافت و بالاترین فعالیت مالون ‌دی‌آلدهید مربوط به جیره کنترل منفی بود (05/0p<). به‌علاوه، با افزودن 2 درصد تائورین فراسنجه‌های ایمنی (ایمنوگلوبین، کمپلمان و لیزوزیم) بهبود یافتند. بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر، افزودن تائورین 2 درصد به منظور بهبود شاخص‌‌های خونی، بیوشیمیایی، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و ایمنی در قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان تغذیه‌‌شده با جیره مبتنی بر 70 درصد پودر چربی پیشنهاد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آبزی‌‌پروری پایدار، اسید ‌آمینه، جایگزینی، روغن ماهی، سیستم ایمنی
متن کامل [PDF 808 kb]   (4 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/12/28 | پذیرش: 1404/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4722