[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google







 
..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 34، شماره 3 - ( 6-1404 ) ::
جلد 34 شماره 3 صفحات 45-33 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک Lactobacillus plantarum با ژلاتین- پروتئین هیدرولیز شده ماهی با استفاده از روش خشک‌کن انجمادی و ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی
زهرا یعقوب زاده1 ، فائزه ترک پهنابی1
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (82 مشاهده)
استفاده از پروتئین‌ها در اسکلت ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک Lactobacillus plantarum می‌تواند گزینه مناسبی برای توسعه محصولات غذایی پروبیوتیک باشد. در این پژوهش، تأثیر ترکیب برابر ژلاتین و پروتئین هیدرولیز شده ماهی (نسبت ۵۰: ۵۰) بر پایداری L. plantarum بررسی شده و اثر شرایط فرآوری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی پودر حاصل از ریزپوشانی این باکتری به روش خشک‌کردن انجمادی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در بررسی ساختار سطحی ذرات ریزپوشانی‌شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مشاهده شد، ذرات دارای ساختاری نسبتاً یکنواخت و کروی بودند و سطح آنها بافتی متراکم و بدون ترک را نشان داد. میزان رطوبت 5/7 درصد و فعالیت آبی مطلوب 02/0±32/0 بود. علاوه‌براین، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی‌ لایه‌های محافظ پس از ریزپوشانی کردن بررسی شد. نتایج نشان داد فعالیت مهار رادیکال‌ (DPPH) تا 33/25٪ و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی احیاءکننده آهن (FRAP) نیز 187/5 بوده است (05/0p<) .همچنین همبستگی مثبت قوی بین غلظت و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بر اساس آزمون  DPPH و FRAP به‌ترتیب 8347/0= R2 و 9265/0= R2 وجود دارد (05/0p<). پوشش به عنوان یک مانع محافظ برای مهار مؤثر رادیکال‌های فعال اکسیژن عمل می‌کند. این ویژگی، امکان استفاده از این ترکیب را در صنایع غذایی و دارویی به ‌عنوان جایگزینی طبیعی و ایمن برای آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی نظیر BHA فراهم می‌‌آورد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین هیدرولیز شده ماهی، Lactobacillus plantarum، ریزپوشانی، فعالیت آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 892 kb]   (24 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1404/4/4 | پذیرش: 1404/6/10 | انتشار: 1404/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yaghoubzadeh Z, Turk Pahnabi F. Microencapsulation of Lactobacillus plantarum with gelatin-hydrolyzed fish protein using the freeze-drying method and evaluation of antioxidant properties. isfj 2025; 34 (3) :33-45
URL: http://isfj.ir/article-1-2896-fa.html

یعقوب زاده زهرا، ترک پهنابی فائزه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک Lactobacillus plantarum با ژلاتین- پروتئین هیدرولیز شده ماهی با استفاده از روش خشک‌کن انجمادی و ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی. مجله علمي شيلات ايران. 1404; 34 (3) :33-45

URL: http://isfj.ir/article-1-2896-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 34، شماره 3 - ( 6-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4714