[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 4 - ( 1390 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 107-116 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر متقابل سلنیوم و چربی جیره بر ترکیب اسید چرب بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
جعفر کریم زاده ، عبدالصمد کرامت امیرکلایی، عبدالمحمد عابدیان کناری، قاسم کریم زاده
چکیده:   (14462 مشاهده)
هدف اصلی این آزمایش تعیین اثر  سلنیوم در غذای حاوی سطوح بالای چربی بر ترکیب اسیدهای چرب بافت ماهی قزل‌آلای رنگین کمان بود. در این تحقیق شش غذای آزمایشی با استفاده از دو سطح چربی (15 و 30 درصد) و سه سطح سلنیوم (1/0، 15/0 و 2/0 میلی گرم در کیلوگرم غذا) در چهارچوب طرح فاکتوریل (2×3) ساخته شد. بچه ماهیان قزل‌آلا با وزن اولیه 99/6 گرم و تراکم 25 عدد در 18 تانک 300 لیتری در شش گروه سه‌تایی برای هفت هفته با جیره های ساخته شده تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد با افزایش چربی جیره میزان اسیدهای چرب غیراشباع و میزان اکسیداسیون بافت افزایش می‌یابد. افزایش سلنیوم جیره باعث فعالیت بیشتر آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز شده و در جیره‌های پرچرب (30 درصد چربی) وجود سلنیوم بعنوان عامل بازدارنده اکسیداسیون باعث بهبود ترکیب اسیدهای چرب غیراشباع می‌شود . از سوی دیگر وجود سلنیوم بالا (2/0 میلی‌گرم در کیلوگرم)  در جیره می تواند اثرات محدود کننده بر اسیدهای چرب غیراشباع مانند آراشیدونیک اسید و EPA داشته باشد. در نتیجه وجود مکمل سلنیوم می‌تواند بعنوان عامل کنترل کننده اکسیداسیون باعث حفظ کیفیت اسیدهای چرب عضله در غذاهای پرچرب شود و براساس تحقیق انجام شده مقدار 15/0 میلی گرم سلنیوم در کیلوگرم غذا برای سطوح بالای چربی پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: اکسیداسیون، قزل آلای رنگین کمان، تغذیه، گلوتاتیون
متن کامل [PDF 603 kb]   (2230 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۱/۷/۳ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimzadeh J, Keramat A, Abedian Kenari A, Karimzadeh G. Interactions of dietary selenium and fat on fatty acid compositions of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) tissues . isfj. 2012; 20 (4) :107-116
URL: http://isfj.ir/article-1-521-fa.html

کریم زاده جعفر، کرامت امیرکلایی عبدالصمد، عابدیان کناری عبدالمحمد، کریم زاده قاسم. اثر متقابل سلنیوم و چربی جیره بر ترکیب اسید چرب بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) . مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (4) :107-116

URL: http://isfj.ir/article-1-521-fa.html



دوره 20، شماره 4 - ( 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792