هدف اصلی این آزمایش تعیین اثر سلنیوم در غذای حاوی سطوح بالای چربی بر ترکیب اسیدهای چرب بافت ماهی قزلآلای رنگین کمان بود. در این تحقیق شش غذای آزمایشی با استفاده از دو سطح چربی (15 و 30 درصد) و سه سطح سلنیوم (1/0، 15/0 و 2/0 میلی گرم در کیلوگرم غذا) در چهارچوب طرح فاکتوریل (2×3) ساخته شد. بچه ماهیان قزلآلا با وزن اولیه 99/6 گرم و تراکم 25 عدد در 18 تانک 300 لیتری در شش گروه سهتایی برای هفت هفته با جیره های ساخته شده تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد با افزایش چربی جیره میزان اسیدهای چرب غیراشباع و میزان اکسیداسیون بافت افزایش مییابد. افزایش سلنیوم جیره باعث فعالیت بیشتر آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز شده و در جیرههای پرچرب (30 درصد چربی) وجود سلنیوم بعنوان عامل بازدارنده اکسیداسیون باعث بهبود ترکیب اسیدهای چرب غیراشباع میشود . از سوی دیگر وجود سلنیوم بالا (2/0 میلیگرم در کیلوگرم) در جیره می تواند اثرات محدود کننده بر اسیدهای چرب غیراشباع مانند آراشیدونیک اسید و EPA داشته باشد. در نتیجه وجود مکمل سلنیوم میتواند بعنوان عامل کنترل کننده اکسیداسیون باعث حفظ کیفیت اسیدهای چرب عضله در غذاهای پرچرب شود و براساس تحقیق انجام شده مقدار 15/0 میلی گرم سلنیوم در کیلوگرم غذا برای سطوح بالای چربی پیشنهاد می شود.
Karimzadeh J, Keramat A, Abedian Kenari A, Karimzadeh G. Interactions of dietary selenium and fat on fatty acid compositions of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) tissues . isfj 2012; 20 (4) :107-116 URL: http://isfj.ir/article-1-521-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است