در این تحقیق ،تحمل شوری در لارو تاسماهی ایرانی تغذیه شده با ناپلیوس آرتمیا ارومیانا غنی شده با HUFA و ویتامین C ، با در معرض قرار دادن آنها در شوریهای مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور سیست آرتمیا ارومیانا در شرایط استاندارد تفریخ و توسط امولسیون تجاری همراه با سه سطح 10، 20 و 30 درصد ویتامین Cهر کدام با سه تکرار غنی و به مدت 20 روز لارو تاسماهی ایرانی با آنها تغذیه شدند. گروه کنترل لاروهایی بودند که با آرتمیا غنی نشده تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش با اندازهگیری طول و وزن، چربی، اسیدهای چرب غیراشباع و ویتامین Cدر لارو ماهی و با ایجاد تنش شوری 6، 12 و 18 گرم در لیتر، میزان تحمل شوری آنها تا 120 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که درصد بازماندگی بعنوان شاخص تحمل به شوری در تیمارهای آزمایشی بطور معنیداری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. ICES30/4همراه با 20 درصد ویتامین Cبیشترین تحمل به تنش شوری 12 گرم در لیتر (00/1±00/99) را در لارو ماهیان داشت اما در 18 گرم در لیتر شوری همه لاروها از بین رفتند. این افزایش بازماندگی بدلیل افزایش میزان اسیدهای چرب امگا 3 و 6 در لارو ماهی تغذیه شده از آرتمیای غنی شده با ICES30/4میباشد. بنظر میرسد با این روش امکان رهاسازی مستقیم بچه ماهی تاسماهی ایرانی به دریا وجود دارد ICES30/4
Hafezieh M, Hosseinpour H. A survey of salinity tolerance of Persian sturgeon larvae (Acipencer persicus) fed with enriched live food containing HUFA and vitamin C. isfj 2012; 21 (3) :45-54 URL: http://isfj.ir/article-1-729-fa.html
حافظیه محمود، حسین پور حمیرا. بررسی تحمل شوری در لارو تاسماهی ایرانی ((Acipenser persicus تغذیه شده با آرتمیای غنی شده با ویتامین C. مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (3) :45-54
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است