Aristichthys nobilis) تحت تاثیر آنزیمهای تجاری آلکالاز، پاپائین و پروتامکس بطور جداگانه هیدرولیز گردیدند. در ادامه دو شاخص راندمان بازیافت و درجه هیدرولیز پروتئینهای حاصله در شرایط مختلف فرآیند هیدرولیز (زمان و دماهای مختلف) محاسبه و بین آنزیمهای مورد بررسی مقایسه گردید. برای تمام آنزیمهای مورد استفاده در این تحقیق با افزایش زمان و دمای هیدرولیز میزان بازیافت پروتئینی و درجه هیدرولیزاسیون افزایش یافت و بیشینه این دو شاخص برای هر 3 آنزیم در دمای 55 درجه سانتیگراد و در زمان 60 دقیقه و کمینه آنها نیز در دمای 35 درجه سانتیگراد و در زمان 15 دقیقه مشاهده گردید. همچنین نتایج نشان داد که در بین 3 آنزیم مورد بررسی آلکالاز در شرایط دمایی یکسان و در زمانهای مختلف نسبت به آنزیم های پاپائین و پروتامکس دارای بازیافت پروتئینی و درجه هیدرولیزاسیون بیشتری است، بطوریکه بیشترین بازیافت پروتئینی بدست آمده در این تحقیق مربوط به آنزیم آلکالاز و در دمای 55 دقیقه و زمان 60 دقیقه بود (39/2±38/51 درصد) همچنین بالاترین درجه هیدرولیزاسیون نیز مربوط به آنزیم آلکالاز و در 55 درجه سانتیگراد و زمان 60 دقیقه بود ( >20 درصد). پیشنهاد میشود که استفاده از آنزیم آلکالاز جهت تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات ماهی کپور سرگنده از حیث راندمان بازیافت و درجه هیدرولیز بهتر می باشد.
Yasemi M, Ghomi Marzdashti M, Darnahal T, Mohammadzadeh B, Amini H. Yelid of protein recovery and degree of hydrolysis associated protein hydrolysates from Bighead Carp (Aristichthys nobilis) by using enzymes. isfj 2013; 22 (1) :149-156 URL: http://isfj.ir/article-1-880-fa.html
یاسمی مهران، قمی مرزدشتی محمد رضا، دارنهال طاهره، محمدزاده بهروز، امینی هومن. مقایسه راندمان بازیافت و درجه هیدرولیز پروتئین های موجود در امعاء و احشای ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis) با استفاده از آنزیم . مجله علمي شيلات ايران. 1392; 22 (1) :149-156
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است