[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 4 - ( 8-1398 ) ::
جلد 28 شماره 4 صفحات 35-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی خوراکی بر برخی شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
سید پژمان حسینی شکرابی، سید بیژن سید علیخانی، مهدی شمسایی مهرجان، سید هادی سیدالحسینی، حامد منوچهری
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (494 مشاهده)
این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ترکیب تجاری اسیدهای آلی (بایوترونیک تاپ 3) در جیره، بر شاخص­های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهیان کپور معمولی صورت گرفت. ماهیان با میانگین وزن 50 گرم در 12 مخازن فایبرگلاس با تراکم 15 عدد ماهی توزیع و طی مدت 60 روز با سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی شامل: 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد خوراک غذادهی شدند. نتایج نشان داد، که بیشترین وزن نهایی بدن مربوط به تیمار 3 درصد (36/1±8/144 گرم) و کمترین وزن نهایی مربوط به تیمار شاهد بود. درحالی‌که بیشترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمارهای شاهد (05/0±78/2) و کمترین آن مربوط به تیمار 3 درصد (07/0±2/2) بود. بیشترین افزایش مقدار نرخ رشد ویژه در تیمار 3 (11/0±41/1 درصد) و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد (02/0±85/0 درصد) بود. همچنین، ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد ترکیب اسیدهای آلی بالاترین مقدار پروتئین خام (32/0±81/18 درصد) و پایین‌ترین مقدار چربی (14/0±28/3 درصد) را داشتند. با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد استفاده از ترکیب تجاری اسیدهای آلی بایوترونیک تاپ 3 در سطح 3 درصد می‌تواند به‌عنوان یک محرک رشد در جیره ماهی کپور معمولی تأثیر مثبتی بر عملکرد رشد، نرخ بقاء و همچنین کیفیت لاشه داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اسیدآلی، رشد، کیفیت لاشه، کپور معمولی
متن کامل [PDF 652 kb]   (214 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۸/۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Shekarabi S, Seyedalikhani S, Shamsaie Mehrgan M, Seyedalhosseini S, Manouchehri H. Effect of different levels of organic acids mixture on some growth parameters and carcass composition of common carp (Cyprinus carpio) juveniles. isfj. 2019; 28 (4) :35-43
URL: http://isfj.ir/article-1-2213-fa.html

حسینی شکرابی سید پژمان، سید علیخانی سید بیژن، شمسایی مهرجان مهدی، سیدالحسینی سید هادی، منوچهری حامد. تأثیر سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی خوراکی بر برخی شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (4) :35-43

URL: http://isfj.ir/article-1-2213-fa.html



دوره 28، شماره 4 - ( 8-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4054